måndag 7 december 2009

Professorns hemlighet


Det här receptet fick jag av en kursare för många år sedan. Hon kallade det för professorns hemlighet eftersom det blir lite av en överraskning att de här få ingredienserna kan bli en sådan härlig dessert. Kakan, eller vad man ska kalla den, är hård på översidan och man tror att det kommer vara en masiv kaka. Men när man stoppat i skeden kommer len, varm chokladsmet upp och den är alldeles fantastiskt god. Jag och några kollegor håller på och gör vår egen variant på tv-programmet Halv åtta hos mig, och det här var min dessert. Tyvärr hann jag inte fota den i den fina formen och lite roligare upplagt utan på bilden är det desserten i en muffinsform när den stått i kylskåp över natten. Konstigt nog var den lika god då! Här kommer receptet för 6 personer:

200 g smör
200 g blockchoklad eller godare mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
florsocker

Smält smöret och lägg i chokladen så den får smälta. Vispa ägg och socker pösigt och rör ihop med chokladsmöret. Häll upp i små portionsformar och ställ på en plåt i ugnen. Baka på 250 grader övervärme ca 5-8 minuter. Pudra över florsocker om du vill.

4 kommentarer:

  1. Åh, fram för fler lätta recept åt folket!

    SvaraRadera
  2. mmm, det här låter som något i min smak! :) kul att ni gör ett eget tv-program!

    SvaraRadera