Receptet till den här lättgjorda tårtan hittade jag i en tidning härom veckan. En familjenamnsdag gav mig ursäkten jag behövde - den är en riktig vinnare! Till och med mina barn, som oftast hellre fikar äpple än mina kakor, var förtjusta. Det här behöver du:
2 marängbottnar - köpta går alldeles utmärkt
Tryffel
1,25 dl grädde
150 gr choklad - enligt receptet mjölkchoklad men jag tog mörk o det blev jättegott.
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 200 gr hallon
ca 500 gr jordgubbar till garnering
Börja med tryffeln som ska stå minst 6 timmar i rumstemperatur. Hacka chokladen till små bitar. Koka upp grädden och häll över chokladhacket. Låt stå i 5 minuter och rör sedan ihop till en slät chokladsmet. Låt vila minst 6 timmar i rumstemperatur. Ta fram en marängbott och bred ut chokladtryffeln. Vispa grädden och rör ner hallonen. Ta ca 2/3 av hallongrädden och bred ut över chokladen. Lägg på marängbott nummer 2. Bred ut resten av hallongrädden och toppa med jordgubbar.
Oj oj oj vad sugen jag blir på att baka en sån där tårta nu! Låter hur god som helst och bilden, mums! :)
SvaraRaderaÅh, vad gott det ser ut. Det blir jordgubbstårta för mig imorgon, midsommarafton, det hör liksom till.
SvaraRaderaKram Erika