Knäckig äppelkaka
2 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
Visa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i havregryn – låt svälla en stund. Skala och skiva äpplen, marinera i kanel och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smörblandning. Häll i långpanna och tryck i äpplen. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter i 200 grader.
så gott! jag älskar äpple och kanel i alla olika former! :)
SvaraRaderaJa vi också!!!
SvaraRaderaDet är så himla praktiskt med sån här äppelkaka, jag brukar göra i långpanna med men så steker jag äpplen med socker och kanel innan jag lägger i dem, riktigt gott!
SvaraRaderaDet är så himla praktiskt och gott med sån här äppelkaka, jag brukar också baka i långpanna. Bra att ha med sig och gott att fika med saft i solen!
SvaraRaderaÅååh så gott det ser ut, hittade hit av en slump och kommer garanterat tillbaka så mycket gott det fanns här :)
SvaraRaderaHa en trevlig kväll!
Kram Bella
Danielle- det låte rjättegott att steka äplena först- mmm!
SvaraRaderaBella- tack! kul att du gillade våra kakor!
Mmm, vilka goda recept! Jag lägger till i mina favoriter, bums! :)
SvaraRaderaJag instämmer med fruktsallad - den här bloggen hamnar bland mina favoriter! Inspirerande.
SvaraRaderafruktsallad och caroline- tack, vad gulliga ni är!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaOj vad god den knäckiga kakan verkar!!!
Var i full färd med att spara receptet när jag skymtade nåt i förra inläggetg och i inlägget innan det..himmel vad mcyket gott, det är lika bra att jag bokmärker denna sidan så jag hittar tillbaks :)
Kram
Mia
Äpplen i långpanna är aldrig fel! Det räcker ju till så många och så är det så lätt!!! Tack för länken till popsen.
SvaraRaderaIngen orsak- det kommer komma fler pops experiment framöver- bl.a. med ballerina. Tydligen ett mer lyckat test än smultronen :-)
SvaraRaderaåhhh va gott det ser ut mumssss...ha det bra
SvaraRaderaDen här var en succe! Har bakat den 2 dagar i rad! Tackar.
SvaraRaderaBlev sååå gott!! ^^
SvaraRaderaJag bestämde mig för att göra som Danielle sa och stekte äpplena med kanel och socker (Lyckades faktiskt att INTE bränna dem!) Sedan bytte jag ut hälften av sockret mot farin för att få en lite mer 'knäckig' smak. Och havren gjorde självklart sitt också! :)
Nya hitten för mig! ...Även om detta inlägg verkar vara lite mer än två år gammalt. ;9
Tack för allt!