tisdag 23 juni 2009

Jordgubbssorbet


Trots att det varit dåligt väder och kallt under helgen så framhärdar jag i mitt glassgörande. Jag hoppas att jag nu när sommaren kommit ska göra och äta massor av glass! I lördags provade jag att göra jordgubbssorbet. Recepetet är naturligtvis Ben & Jerrys och även denna gång blev resultatet alldeles, alldeles underbart. Det enda problemet i recepet är att ingrediensen corn syrup ingår. Min svärmor köpte med det till mig från USA och jag tror inte att man kan hitta något liknande här. Jag har googlat runt lite och möjligtvis skulle vit eller ljus sirap kunna användas- det kan vara värt att pröva. För er som har tillgång till corn syrup är det inget att tvivla på- gör sorbeten nu! Här kommer receptet:

ca 250 g färska jordgubbar sköljda och skivade
1, 87 dl socker
juicen av 1 stor eller 2 medelstora citroner
0,62 dl corn syrup
5 dl kallt vatten

Blanda jordgubbarna, sockret och citronjuicen i en skål och låt stå i kylskåpet i minst en timme. När det är dags att frysa sorbeten, mosa då ihop jordgubbarna till en puré. Rör ner corn syrupen och vattnet. Frys i glassmaskin.

6 kommentarer:

 1. Åh, vart hittar man Ben & Jerry's recept? Det låter hur gott som helst det där!

  SvaraRadera
 2. Tack & detsamma, ni är verkligen duktiga med :) !
  Vad gott med sorbet, känns som en riktigt nyttig glass! Ikväll åt jag däremot det motsatta i glassform men underbart gott :D !

  SvaraRadera
 3. jösses så gott det lät! jag såg faktiskt corn syrup på the english shop när jag var där och köpte sugarpaste. :)

  SvaraRadera
 4. Önskar jag hade en glassmaskin! Låter så gott!

  SvaraRadera
 5. Undrar om man inte ska kunna få tag i den där corn-grejen i sverige. Verkar värt att leta efter den iaf!

  SvaraRadera