lördag 13 mars 2010

Schweizernötkaka


I mitt favoritprogram halv åtta hos mig så gör deltagarna otroligt mycket gott. En av de godaste sakerna som jag har provat är den här kakan- Sannes schweizernötkaka. Tjejen som gjorde den vann inte oväntat den veckans omgång och den här kakan var nog spiken i kistan. Den är näst intill löjligt god. Här kommer receptet:

Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
1 dl grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.Ta ut kakan och låt den svalna något.

Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

9 kommentarer:

  1. Oj den där ser farligt lättäten ut! :)

    SvaraRadera
  2. Oooo jag älskar schweizernöt, kan bara tänka mig hur god den måste vara i kakform!

    SvaraRadera
  3. Jag har för vana att starta TV-kvällen med att titta på Halv åtta hos mig... mest för småmysiga Helge Skoogs skull. Som matprogram betraktat tycker jag inte att det inte är så inspirerande. Men just det här avsnittet av programserien måste jag ha missat. Scweizernötkakan lockar mig verkligen... Mums, så god den verkar vara.

    SvaraRadera
  4. Den här skriver jag av måste prövas..
    Jag brukar försöka att se halv åtta hos mig, kommer för det mesta på det tio i åtta men jag få ju se slutet i allafall..
    Ha det gott

    SvaraRadera
  5. Jisses så god den där ser ut!!! /Karin

    SvaraRadera
  6. wow, det här ser så gott ut! Och finns väl inte någon bättre kombination än choklad och nötter? :)

    SvaraRadera
  7. Ja det ser o låter verkligen riktigt gott.

    SvaraRadera
  8. Mmmmmmmmm..... låter helt ljuvlig, måste pröva denna kaka, dock är jag glutenalergisk men ska pröva att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.

    SvaraRadera