tisdag 1 juni 2010

Dinkelfrallor med pumpakärnor


Min mamma bakade världens godaste dinkelfrallor med pumpakärnor på som hon hittade på Arlas hemsida. Jag tycker pumpakärnor är jättegoda och dessutom är de sprängfyllda av järn och mycket nyttiga. De här frallorna var väldigt saftiga och goda i och med att de har keso i och både mamma och jag har bakat dem flera gånger efter den första. Frallorna är perfekt att ha till soppa, frukost eller med på utflykten- och du kan ju göra dem större eller mindre beroende på ditt tyckte och smak. Här kommer receptet på ca 16 st:

50 g jäst
4 dl ljummet vatten 37°
250 g KESO cottage cheese
4 msk Arla smör-&rapsolja
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6–7 dl vetemjöl special
2 dl pumpakärnor

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.

4 kommentarer:

  1. Det här receptet ska jag spara!! Låter gott och saftigt med keso!

    SvaraRadera
  2. Det där receptet måste jag testa! Verkar riktigt gott! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  3. Brukar baka några liknande. Keso är suveränt i bröd.

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Har du sett att Nightlife.se söker Karlstads bästa blogg? Vinnaren får grymma priser och en finalplats i ”Sveriges bästa blogg”. För att nominera din eller någon annans blogg, gå in här: http://nightlife.se/content/12222

    SvaraRadera