onsdag 12 januari 2011

ChokladmuffinsOm jag fick leva på chokladmuffins en vecka skulle jag vara överlycklig. Jag är övertygad om att det finns tillräckligt med recept för att inte bli uttråkad, nej de olika varianterna av chokladmuffins skulle säkert räcka en hel månad. Här kommer en variant till med 12 st enkla, goda chokladmuffins med härliga chokladbitar i.

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl kakao
2,5 dl strösocker
1,25 dl margarin
2 dl mjölk
2 st ägg
150 gram ljus eller mörk blockchoklad, i stora bitar

Blanda de torra ingredienserna i en skål.Vispa ihop matfett, mjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och tillsätt chokladbitarna. Grädda i mitten av 175 gradig ugn ca 30 minuter.

11 kommentarer:

 1. ska smöret smältas?

  SvaraRadera
 2. Jag undrar lite om professorns hemlighet, serverar du den med vispad grädde och tinade hallon eller äter du den bara som den är? Eftersom det inte fanns någon bild så undrar jag också om det är typ coccotteformar du gör dessa i?

  SvaraRadera
 3. Veronica- jag använde flytande margarin och smälte inte det.

  Anonym- precis, jag brukar ha coccotteformar och brukar serveera den med glass. Men jag är helt säker på att det är jättegott med gräddde till också. Jag ska verkligen försöka få till en bild på den, det är bara att alla är så sugna när den är klar att vi bara kastar oss över den :-) men det här är ju en bra orsak att göra den snart igen!

  SvaraRadera
 4. Håller med, det finns så många recept att man blir tokig!
  Det här såg sjukt gott ut :)

  SvaraRadera
 5. Det här receptet ska jag prova! Jag letar fortfarande efter de perfekta chokladmuffisarna...

  SvaraRadera
 6. måste man ha chokladbitar till eller blir det någon skillnad om man inte har chokladbitar till??

  SvaraRadera
 7. måste man ha chokladbitar till eller blir det någon skillnad om man inte har chokladbitar till?? och smakar det lika gott utan chokladbitar ?

  SvaraRadera
 8. Anonym, jag har bara provat receptet med chokladbitar i så jag kan inte säga säkert om det gör någon direkt skillnad förutom att det troligtvis är godare ju mere choklad som finns i :-) om jag skulle gissa tror jag att det fukar precis lika bra utan chokladbitar. Jag skulle kunna tänka mig att slänga i lite hallon eller något annat gott också för att variera.

  SvaraRadera
 9. Mmmmm daimkulor i blev succé

  SvaraRadera