
Här är receptet:
Pajdeg
12 digestivekex
75 gr smält smör
Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon
200 gr philadelphiaost
Färska bär till garnering - jag fick inte tag på fina färska bär så jag piffade min paj med vit choklad istället.
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa hallonen till puré. Rör ner philadelphiaost och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i formen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnat. Servera med färska bär eller gör som jag och garnera med choklad.
God den ser ut! Körde du hallonen genom någon sil också eller mixas kärnorna helt?
SvaraRaderaLåter som en himla god paj
SvaraRaderaMums... vad gott! Blir nog att göra den till helgen!
SvaraRadera