torsdag 23 april 2009

BarbietårtaSom alla förstår är en tårta som den på bilden en dröm för varje liten flicka som fyller sex år. Jag gjorde den här tårtan till min dotter och hon fullkomligt älskade den. Det är inte så svårt som det ser ut och båda vi bakmammor har gjort olika varianter på denna. På det stora hela kan man beskriva tårtan såhär:

Ta en tårtbotten, köpt eller hemgjord, och skär ut de storlekar du vill ha på de olika rundlarna som bildar Barbies kjol. Fyll de olika lagren. Hur mycket tårtbotten och tårtfyllning du behöver beror på hur stor tårta du vill ha.
I det översta lagret kan du göra ett kryss med en kniv där du senare stoppar i Barbien. Det finns särskilda Barbiesar att köpa, men vi har båda två köpt en billig docka och brutit av benen på den.

För att täcka bottnarna kan du använda marsipan, färdigkavlade tårtlock eller om du väljer att kavla själv, sugarpaste eller som på bilden ovan- färgad grädde. Fördelen med det sista alternativet, förutom den uppenbara enkelheten, är att tårtan blir enkel att dekorera. Häll på strössel, godis eller vad du eller ditt barn önskar. Det blir kanonsnyggt! Om du väljer marsipan kan du använda t.ex. kristyr för att "klistra" på strössel.
För att göra Barbies top kan du också där använda kristyr eller smält choklad som du penslar på och låter stelna innan du stoppar ner Barbien i mitten av tårtan. Lycka till!


7 kommentarer:

 1. Nej men gud vilken häftig tårta. Vad duktig du är!
  /Emilies Skafferi

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att ni/du (vad blir det?:-)tittade in! Hoppas grillningen blev bra, med eller utan rödbetor. Blev jättenyfiken - vad är bönguacamole??? Superfin tårta - en sån skulle jag velat ha när jag fyllde 6 år!!!

  SvaraRadera
 3. Grillningen blev inställd p.g.a. magsjuka hos lilltjejen :-( Stor besvikelse. Bönguacamole görs på bondbönor, koriander, vitlök, spiskummin, rödlök, citron och ev. chili som man mixar ihop. Jättegott till grillat eller bara som dipp.

  SvaraRadera
 4. Så tjusiga! En sån vill dottern ha på sitt 7-års kalas till hösten, får se om jag vågar... Bakning är inte min starka sida alls...

  SvaraRadera
 5. kryddburken- klart att du vågar! det är bara att kladda på lite grädde och strössel :-)

  SvaraRadera
 6. Underbara barbies! Jag har själv just bara torson och en form för att göra kjolen. Kika gärna här. http://kinnasblogg.blogspot.com/2007/11/familjemiddag.html

  Är du intresserad av att köpa så finns liknande hos hus-modern.se. Maila Frida och fråga. Visserligen står det stängt på sidan för hon just fått barn.

  SvaraRadera
 7. http://cutecakes.blogg.se18 maj 2009 kl. 22:46

  Vilka fina! Nästa månad ska jag försöka mig på min första barbie-tårta, ska nog också satsa på att köpa/få en docka och bryta av benen...
  /hälsningar Cutecake

  SvaraRadera