lördag 18 april 2009

Oreo popsInspirerad av Bakerella, och med ledning från ett svenskt recept jag hittade, bestämde jag mig för att göra oreo-pops nu under påsken. Det var ganska kladdigt och jag måste erkänna att jag svor åtminstonde en gång under processen. Resultatet var dock värd varje ansträngning! Popsen var krämigt god och färskosten, kakorna och den vita chokladen passade jättebra ihop. Jag kommer defenitivt att göra dessa igen. Här kommer receptet:Mixa ett paket oreo kakor (176 g) i matberedaren till finfördelat. Blanda smulorna med 100 g färskost till en deg.
Rulla degen till små bollar- ca 20 st.

Låt sedan bollarna vila i kylskåp ca 30 minuter. Jag försökte därefter forma bollarna til små muffins- vilket var den delen då svärandet kom in. Mina bollar blev mer som små svampar vilken i o f s också kändes ganska lyckat. Jag satte upp svamparna på grillspett som jag delat i hälften.


Svampens fot doppade jag i mörk choklad och huvudet doppade jag i vit choklad. Som dekoration kan jag rekomendera strössel, men silverkulor fungerar också bra.Såhär blev slutprodukten:Nästa gång kanske jag nöjer mig med att göra bollar och doppa i vit choklad som jag dekorerar. Om det inte är barnkalas förstås- småttingarna gillade de här kaksvamparna på pinne väldigt mycket.

9 kommentarer:

 1. Kul idé! Sonen fyller snart år och han skulle älska de där! Jag kan tänka mig att det kräver en del tålamod, så om jag bakar dem får nog resten av familjen lämna lägenheten!

  SvaraRadera
 2. Måste testa dessa också nån gång. Säkert väldigt chokladigt och gott de dagarna man har chokladabstinens ;)

  SvaraRadera
 3. Åh, de ser så himla roliga och goda ut, detta skulle jag gärna vilja testa på =)

  SvaraRadera
 4. Hej, jag hittade inte några oreo-kex i affären så det blev ballerina-kex i stället. Jag blandade med turkisk yougurt.
  Resultatet blev gott men det blev för lös konsistens så utseendet ska vi inte prata om. Men även fulingar har goda insidor..../Kerstin

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte testa dom här eftersom de verkar lite lättare/snabbare att göra än de jag gjorde sist. Fast ville bara fråga först om själva choklad-innehållet smakar väldigt mörkt och liksom mastigt, eller är det vanlig chokladsmak?

  SvaraRadera
 6. bakoman- det är lite mörkare smak än vanlig choklad. men prova- det är jättegott!

  SvaraRadera
 7. Okej tack så mycket för svaret! Håller på med dom nu :)

  SvaraRadera
 8. Hej! undrar hur länge dessa håller i kylskåp? hälsningar Jenny

  SvaraRadera