söndag 10 maj 2009

Frusen marängrulltårta med hallon och blåbär


I förra numret av den fantastiska tidningen Laga Lätt finns ett recept på fryst marängrulle. Det är systrarna Eisenman som gjort receptet och enligt ett tips i tidningen kommer de att komma med en ny kokbok snart- "Sommarens söta". Jag kan knappt vänta! Jag älskar väldigt mycket med USA och systrarna Eisenmans recept tar verkligen fram de bästa av de smarrigaste amerikanska bakverken. Boken "Vinterns söta" är en riktig orgie i godsaker och en av mina favoritböcker. Marängrullen är lätt att göra och perfekt att bjuda på när det är varmt ute. Här kommer receptet på den här våriga smarrigheten:

1 msk rapsolja
6 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 msk marsanpulver
1 burk kesella vanilj
100 g frysta hallon
100 g frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med olja. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa i sockret lite i taget. Blanda försiktigt i marsanpulvret med en slickepott.



Bred ut marängen på bakplåtspappret (inte ända ut i kanten eftersom den kan flyta ut lite) och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.



Stjälp upp den svalnade marängen på ett rent bakplåtspapper och bred ut kesellan på marängen. Strö över bären.



Rulla ihop marängen hårt från långsidan. Rulla in i bakplåtspapper, plasta och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut rulltårtan en stund före servering och skär i skivor.

9 kommentarer:

  1. oj, här fanns det mkt sött och gott :)
    ha en fortsatt bra dag! :)

    SvaraRadera
  2. Spännande...maräng som går att rulla. Det var nånting nytt för mig. Ska smeten vispas lika hårt som vanligt?

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde så att jag vispade smeten precis som vanligt tills man kan göra små toppar av marängsmeten. Jag var också lite fundersam men tyckte det var bäst :-)

    SvaraRadera
  4. Mmm, den verkar alldeles ljuvligt god!

    Jessica

    SvaraRadera
  5. Häftigt med maräng som går att rulla, trevlig blogg ni har! Är så kul med alla mat- och bakbloggar som ploppar upp med ny inspiration. :)

    SvaraRadera
  6. så gott det ser ut! är otroligt sugen på att skaffa mig systrarna eisenmans nya bok! :)

    SvaraRadera
  7. Det här är alldeles underbart för en marängfantast som jag!

    SvaraRadera
  8. Det här receptet ska jag nog göra till midsommar! Låter himla trevligt och gott! Tack för underbar bak-inspiration!

    SvaraRadera
  9. Mycket gott! Min Mamman har gjort den i många år, hon brukar ha röda vinbär och vispgrädde i, härlig kontrast med det söta och sura. Till midsommar passar det ju bra med jordgubbar. Christina

    SvaraRadera