söndag 24 maj 2009

Hjärtliga kakor, eller?



Min snälla svärmor kom nyligen hem från USA och hade köpt med olika sorters kakmixer till mig. Bl.a. hade hon köpt denna, otroligt vackert förpackade, "Mix for apple cinnamon biscuits". Det låter ju mumsigt tänkte jag så jag tog fram skålar och slevar och började röra ihop. När de små kakorna som jag tryckt ut var inne i ugnen började jag ana lite oråd. De betedde sig inte som vanliga småkakor och jag fick ett infall att smaka på degen (normalt sett hade jag gjort det för länge sedan, men just den här dagen hade jag inte ens tänkt på det). Jag känner till min bestörtning smaken av scones och just då slår det mig- biscuits betyder inte kakor i USA utan är ett sconesliknande bröd! Småkakorna blev dock supergoda, men bara när de var nybakade. De rester vi hade kvar var inte alls lika roliga dagen efter. Men söta kakor blev det.

6 kommentarer:

  1. Hihi så det kan gå:P Bra att de smakade bra till enbörjan i alla fall.

    SvaraRadera
  2. SV: Ja det roligaste är ju förståss att göra sin egen glass! :)

    Vilken läcker blogg du har!! Här kan man hitta massa gott ju! :)

    SvaraRadera
  3. hoppsan! :) men hjärtformade scones är ju jättegulligt. :)

    SvaraRadera
  4. Haha, så kan det gå! Jag köpte en muffinsbok på franksa under en av mina Parisresor. När jag skulle baka kunde jag för mitt liv inte förstå hur i hela friden det skulle kunna bli muffins utan mjöl i, och varför skulle det vara både socker och farinsocker i? Det tog mig en hel veckas funderande tills det slog mig att "Farine" är mjöl på franska och inte farinsocker...

    SvaraRadera
  5. va kul tt få lite nya saker att ha kul med, ha en skön kväll. kramisar

    SvaraRadera
  6. Tittar bara förbi och önskar dig en riktigt fin dag :)
    Kram Lena

    SvaraRadera