tisdag 25 augusti 2009

Mördegskakor


Att baka med barn är alltid ett äventyr. I det här fallet var det en sexåring och två hungriga tvååringar som bakade mördagskakor. Kakorna är inte lika stora och inte rakt skärda, men vad gör det när man ser tre små ansikten lysa upp av berömmet hur goda kakorna var och deras belåtna suckar när de äntligen fick sätta tänderna i en kaka. De här kakorna var riktigt goda- kanske för att de bakades med myyyyyycket kärlek. Här är recepet:

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram smör eller margarin
Arbeta samman ingredienserna. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter. Kavla sedan ut den. pensla med äggvita och strö över pärlsocker. Grädda i ugn 175 grader ca 8 minuter. För chokladvarianten- ha även i 2 msk kakao.


10 kommentarer:

 1. Det är klart att barnen ska vara med! Var ska de annars vara? Min son är ett år och brukar sitta med en potatisskalare och en potatis i handen samtidigt som jag skalar potatis. Det ska börjas i tid! :-) Kakorna ser smarrens ut!

  SvaraRadera
 2. Barn bakar alltid kakor med mycket kärlek i! *ler*
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Oj vilket lyft det hr blivit här inne! Ser toppen-fint ut! :-) Och recept i massor, jag som inte hängt med alls på sistone. Nu har jag lite att läsa ikapp! Hoppas allt är bra med er! Kram från mig!

  SvaraRadera
 4. Åhh, vad mysigt det är när barnen kan vara med och baka!

  SvaraRadera
 5. Ja, vi är nog en del som har den drömmen:)!

  Kakor gjorde med kärlek smakar allra bäst!:)

  SvaraRadera
 6. Och tack för kommentaren om Cupavci:)! Det är många som tror att det är skum i, visst är det kul när man kan överraska:)!

  SvaraRadera
 7. haha, helt rätt, kakor ska ju bakas med kärlek!! :) vuxna kan allt lära sig nåt där. :)

  SvaraRadera
 8. oj, vad mkt gott ni har bakat på sista tiden :) ni är superduktiga :)
  ha en fortsatt bra vecka :) kram

  SvaraRadera
 9. Älskar mördegskakor. Vad gör väl det om kakorna får lite olika form och storlek så länge barnen tycker det är kul att vara med =).

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 10. Jag bara älskar mördegskakor. Jag så svårt att låta bli dem när jag väl bakar dem, de är ju försvinnande goda.

  SvaraRadera