fredag 27 november 2009

Äpplemos


Jag har ju försökt dra ner på sockerintaget och bli lite hälsosammare i allmänhet. En del av det är att jag har börjat äta havregrynsgröt på morgonen. Jag har alltid tyckt att det varit rätt äckligt, men tillsammans med kanel och hemgjort äpplemos smakar det hur gott som helst. Jag kan inte tänka mig att börja dagen på något annat sätt annat än i undantagsfall. Här kommer receptet på riktigt gott och extremt enkelt mos:


ca 5 dl
6-8 äpplen
1 dl vatten
ev strösocker

Skala och skär äpplena i klyftor. Ta bort kärnhusen och lägg klyftorna i en gryta. Tillsätt vatten och koka tills äppelklyftorna är mjuka och mosiga, ca 20 min.


Rör om och smaksätt ev med socker. Häll upp moset i en burk och förvara kortare tid i kylen eller längre tid i frysen.

5 kommentarer:

 1. Havregrynsgröt är ju hur gott som helst! Kan tipsa om något ännu godare, en grynblandning som heter Havre&Korn! Testa den!

  SvaraRadera
 2. jag brukar också äta havregrynsgröt ibland,det är ju faktiskt gott =) Jag brukar riva ett äpple & ha på..och sen kanel..
  Ska testa att göra det där äppelmoset också!

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt. Jag har hört att det är enkelt att göra sin egen äppelmos men jag har ännu inte provat på.

  SvaraRadera
 4. Brukar få färdig äppelmos av svärmor (så duktig är jag) o då kan till o med jag äta havregrynsgröt men håller med att jag alltid tyckt det varit lite äckligt (fick jämt kväljningar av det när jag var mindre). Men det är ju NYTTIGT o man blir mätt!!

  SvaraRadera
 5. jag brukade vara duktig och äta havregrynsgröt till frukost men nu var det länge sen sist. men med hemmagjord äppelmos kan jag förstå att man faktiskt kan bli riktigt sugen. :)

  SvaraRadera