måndag 30 november 2009

Nassetårta


När min dotter fyllde ett år gjorde jag en nalle puh tårta till henne. Hon älskade den och när hon för några månader sedan fyllde två ville jag göra en likadan till henne. När jag förde saken på tal gjorde sig tvåårstrotset gällande och hon ville, nej krävde, att få en nassetårta. Jag, som den ömma moder jag är, gjorde mitt barn till viljes och trots att tårtan lätt skulle förväxlas med en rosa kanin så blev min lilla tjej överlycklig. Hon hämtade hela arsenalen av gosedjur för att alla skulle kunna se den fina nassetårtan. Lika exalterad var inte jag, men om du är intresserad av en kanintårta så följ de här instruktionerna:

Fyll en tårtbotten (färdig eller hembakad - precis som du vill) med banan/gräddmos på ena lagret och hallon/gräddmos på andra lagret.


Dela en färdig rulltårta i två delar och forma delarna till öron som du lägger brevid tårtan.Skär ut lite på kanterna av tårtan för att forma nasses/ kaninens ansikte.Vispa och färga grädde rosa.Bred grädden över tårtan.


Dekorera ansiktet med godisbitar. Här har jag använt en hallonmatta som jag klippt till så den ska likna en nos, lakritssnurror och runda lakritskulor. Prova gärna att lägga ansiktet på en tallrik för att se så det ser bra ut.
Lycka till!

9 kommentarer:

 1. Äsch, du snackar! Klart man ser att det är Nasse!! :D Jättesöt!! Jag fick också gå och hämta alla mina gosedjur och låta dom titta på Nassetårtan på skärmen ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken jättesöt tårta!! Vill ha!!

  SvaraRadera
 3. Men herregud vilken tårta! Du är ju helt otroligt duktig! Den va helt underbar. Vilken lycka att få en sån när man fyller år. Kram

  SvaraRadera
 4. Å den är ju verkligen ur-söt!!!!

  SvaraRadera
 5. Jättefin!!

  Jag har också färgat grädden några ggr, himla uppskattat och effektfullt.

  SvaraRadera
 6. Det klart att det är Nasse, så himla söt. Förstår att din lilltjej ville visa den för alla gosedjuren =)

  SvaraRadera
 7. Hej! Du nämnde om Nalle Puh tårta.... finns den på er blogg?? Kram!

  SvaraRadera
 8. Åhhh din dotter måste ha blivit supernöjd, den är ju så söt :) !! & jag älskar din fyllning med banan/gräddmos & hallon/gräddmos.

  Banan & hallon i tårta är det jag är uppvuxen med & det är rätt sällan just den kombon förekommer numera, mer banan till världens tårtor ;) !

  SvaraRadera
 9. Men gud så söt! va duktiga ni är!

  SvaraRadera