
Botten:
3 1/2 dl (230 g)vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl siktad kakao
200 g normalsaltat kylt smör i stavar
1 äggula
Fyllning:
400 g färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
150 g smält mörk choklad
1 msk pulverkaffe
Glasyr:
150 g smält mörk choklad
1 1/2 dl gräddfil
Botten: Mixa mjöl, socker, kakao, smör och ägg till jämn deg. Kavla ut den på bakplåtspapper till en rektangel lika stor som en liten långpanna, ofta cirka 20 x 30 cm . Låt gärna degen vila en timme i kylen.

Pricka botten och förgrädda 10 minuter mitt i 175-gradig ugn. Låt svalna.
Fyllning: Elvispa färskosten mjuk och vispa ner sockret samt ett ägg. Vispa smeten slät innan det andra ägget vispas i. Vispa i choklad och kaffepulver. Bred smeten jämnt över bottnen i långpannan. Grädda 25-30 minuter mitt i ugnen (175 grader), tills smeten precis stelnat. Låt svalna och kyl sedan ett par timmar.
Glasyr: Blanda den smälta chokladen med gräddfil och bred den slätt över kakan. Gör eventuellt mönster i ytan med gaffel eller liknande.
Servering: Skär kakan med vass, värmd kniv i bitar på 5 x 5 cm, det är tillräckligt av en så mäktig kaka. Snitten blir snyggast om kniven torkas ren mellan varje skär.
Grattis alla pappor!
Gråta av lycka!! det låter ju helt underbart..
SvaraRaderaDetta recept åker in i prova på pärmen och det är på momangen..
Ser frame emot att pröva..
Ha en bra dag
Ja bilden får det då vekligen att vattnas i munnen, mums!! :)
SvaraRaderaCheesecake-fantast som jag är så måste jag testa denna! tack!
SvaraRaderaSå som ni beskriver den här kakan, så måste man ju bara prova den.. ;)
SvaraRaderaHa en fortsatt bra vecka!
Oj vad gott det där ser ut! Måste jag absolut provbaka! /Karin
SvaraRaderaojojoj, med ett såndant betyg måste man ju bara prova baka den här cheesecaken. den både ser och låter onekligen supersmarrig!
SvaraRaderaJag måste testa! :-) mums!!
SvaraRaderaDen låter verkligen supergod, cheesecake & choklad, kombinationen låter toppen!
SvaraRadera