onsdag 23 december 2009

Saffranskaka

Mera härligt doftande saffran! Här kommer receptet på en supersmarrig saffranskaka till:

200 gr smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Smält smör och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 45 minuter.
Sikta över florsocker när kakan ska serveras men eftersom min ska skjutsas in i frysen och invänta julen har jag inte snyggat till min med florsocker på bilden.

1 kommentar:

  1. Den måste vara kanongod, ska baka den med sojamjölk imorgon :-), gott till en kopp varm choklad på Montezumas mörka choklad....heaven. Tack för receptet.

    SvaraRadera