söndag 7 november 2010

Bröllopstårta i all hastNär en av mina gulliga mammakompisar skulle gifta sig ville jag och en annan mammakompis fira henne lite. Vid en av våra träffar passade vi på att ge henne en fyll-i bok för bröllopsgästerna och så ville vi såklart fika något gott. Jag och lilltjejen fick några timmar innan vi skulle ses för oss att göra en lightversion av en bröllopstårta för att försätta henne i riktig bröllopsstämning. Så det gjorde vi- på det här sättet:

Vi tog färdiga tårtbottnar och fyllde med sylt och grädde i ena lagret och mosad banan och nutella på nästa. Vi hade ett vitt marsipanlock hemma som var över från studenfirande. I förpackningen fanns även svart marsipan som man skulle göra en studentmösseskärm med, men det gav mig idén att göra en brudgum. Då behövs givetvis en brud också och det kräver ju även lite andra färger på marsipanen. Något sådant hade vi inte hemma, men det löste vi enkelt med att istället stansa ut en gubbe och en gumma med pepparkaksmått som sedan fick knappar av hjärtströssel, en bukett med blomströssel och inte minst ansikten av djur-sockerknappar.
Även om vår sistaminutentårta blev amatörmässig så blev vi ganska nöjda och bruden blev jätteglad. Vi smaskade i oss nästan hela tårtan och till vårt fika pratade vi bara om bröllop- härligt! Själva bröllopet blev sedan jättelyckat och just nu är de båda upptagna med att leva lyckliga i alla dagar.

2 kommentarer: