lördag 13 november 2010

Pretty in pink
Efter den halvtrista kladdkakan i förra inlägget känner jag att vi måste bjuda på något smarrigt och gräddigt. När min stora tjej skulle fylla tre år så önskade hon sig en prinsesstårta. Det var inte särskilt oväntat eftersom det hela tiden leks prinsessa och allt ska vara rosa och glittrigt. Men vad gör en god mor, jo hon ställer sig och kletar ihop en rosa prinsesstårta. Den är inte det vackraste jag sett eller gjort men så är jag också en amatör på tårtor. Den var god och den framkallade ett "åååååå vilken fiiin tårta" från dottern så jag måste ändå vara nöjd. Så här gjorde jag:

Jag bakade en sockerkaka. Sedan skar jag en rundel en bit in i kakan i en storlek som "kjolen" skulle bli. Jag delade rundeln och kantbitarna i tre bottnar och fyllde ena lagret med arlas nya chokladgrädde och mosad banan (perfekt med redan smaksatt grädde!) och andra lagret med jordgubbssylt och den nya jordgubbsgrädden. Jag arrangerade sedan de bitar jag skurit bort ovanpå rundeln så det blev en högre kjol. Ovanpå skulle jag ha haft ett rosa marsipanlock, men det var för klibbigt och gick sönder när jag öppnade paketet! Mkt irriterande, men jag tog jordgubbsgrädden och spetsade med lite rosa karamellfärg och bredde ut över kjolen. Jag och den nyblivna treåringen dekorerade sedan med lite strösselhjärtan, björnar (jag försökte begränsa dem, men de är lilltjejens favoriter) och lite allt möjligt vi hade hemma. Av den trasiga marsipanen gjorde vi en top till Barbie, ett band och lite rosor och dekoration på kjolen. Enkelt, smarrigt och gulligt!


6 kommentarer:

 1. Tjusig tårta :) Jag gjorde oxå en prinsess/barbie tårta förra veckan (min första tårta) Jag använde mig av rosa marsipanlock men håller med att de va kladdigt o svårt att få ut den hel! Men kul att dom små uppskattar o blir glada :)

  SvaraRadera
 2. Vad fin. Du har fått en utmaning av mig ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tårta! Lite avis på dig som gjort en Barbie-tårta, det skulle jag också vilja göra. :-)

  SvaraRadera
 4. Åhhh vilken lycka för en liten prinsessa : ) Hälsningar Sofia

  SvaraRadera