måndag 2 november 2009

Äpplebullar


De här bullarna är inte så söta och helt i linje med mitt försök att dra ner på sockerintaget. De är riktigt goda trots den lilla mängden socker och funkar väldigt bra när man inte vill att barnen ska äta för mycket socker. Bullarna var också väldigt enkla att göra vilket ju som alltid är ett plus. Här kommer receptet:

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 krm salt
100 g margarin
4 dl filmjölk
lite kanel
2 äpplen
lite pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna. Skär margarinet i små bitar och arbeta in i mjölblandningen. Blanda i filmjölken och häll upp degen i smord muffinsform eller bullformar. Skala och klyfta äpplena och skaka dem i kanel. Stick ner äppleskivor i degen och strö över pärlsocker. Baka mitt i 200 grader varm ugn ca 25 minuter.

5 kommentarer:

  1. Vilka mumsiga recept ;) Å dinkelciabatta.. här ska jag komma in sen när jag flyttat å ska börja orka baka mer ;) LÄTT!!
    Fin blogg!!
    Jag läste om panikångest igår när en vän berättade för mig att mina symptom tydde på det - så tittade jag på läkarintyget, å där stod mina symptom med som jag förbisett för att jag inte har velat inse det ;)

    SvaraRadera
  2. JAG ÄLSKAR ERAN BLOGG TACK FÖR INSPIRATIONEN OCH UNDERBARA RECEPT =)

    SvaraRadera
  3. åh så goda dom såg ut!

    SvaraRadera
  4. Gillar er blogg! Vill tipsa om ett superenkelt julgodis (som iofs kan ätas året om). http://www.recepten.se/recept/kokosgodis.html
    Testa det, det är mums!

    SvaraRadera
  5. dessa kommer jag att testa verkar kanongoa. hoppas d har en härlig lördag. kramisar

    SvaraRadera