onsdag 7 juli 2010

Kaka med citron och vallmofrön


Den här goda syrliga kakan passar perfekt till efterrätt en varm sommardag! Den är dessutom lättgjord vilket är en fördel i värmen! Här är receptet:

175 gr smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl

Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner övriga ingredienser. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med blå vallmofrö om du vill, annars går det bra utan. Häll i smeten och grädda i 180 grader i ca 35 minuter. Servera med lite vispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Mmmm... den vill jag smaka. Det lät jättegott.

    SvaraRadera
  2. Låter som en god kaka, kul med vallmofrön, har aldrig haft det i en söt kaka utan barapå frallor

    SvaraRadera
  3. den måste jag bara testa. Har fått en hel burk med vallmofrön av min svärmor men visste inte vad jag skulle göra med dem

    SvaraRadera