fredag 1 oktober 2010

Kokoskaka med chokladkräm

När det är min tur att bjuda jobbet på fika brukar jag passa på att pröva några nya recept. Den här kakan kommer, liksom jordgubbs- och rabarberrutorna ni kunde se här förra veckan, från Sommarens söta. Trots att jag bläddrat genom boken många gånger har jag missat den här tidigare. Tyvärr är bilden inte den bästa - jag fick skynda mig att fota resterna innan barnen kastade sig över dem.



Kakan var jättegod med massa kokos o smaskig choklad! Här är receptet:

150 gr smör
3 ägg
7 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:
250 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
75 gr smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda med smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Låt svalna i formen.

Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt krämen svalna något. Vispa chokladkrämen med elvisp till en slät kräm och bred ut den över kakan i formen. Låt kakan stå i kylen tills chokladkrämen stelnat. Skär försiktigt runt kakan innan den tas ur formen.

6 kommentarer:

  1. Låter gott, har själv den boken, mycket gott att baka i den

    SvaraRadera
  2. Mm.. den ser riktigt god ut!

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut, blir sugen på att smaka. :-)

    SvaraRadera
  4. Gud så gott! Älskar ju kokos! Detta måste testas!
    Fin blogg med härliga recept! :)Trevlig helg!

    SvaraRadera