onsdag 13 oktober 2010

Rabarberbullar


Just nu är det kanske lite fel säsong för rabarberbullar, men jag måste ge er receptet på de här jättegoda, inte så söta, rabarberbullarna så ni kan spara det till nästa år. Våra kära grannar har massor av rabarber så jag experimenterade lite med rabarber i år. Med gott resultat måste jag säga. Jag gjorde en vanlig bulldeg, typ den som står på baksidan av mjölpaketet, och fyllde den sedan med en smarrig mix av rabarberkompott och vaniljkräm. Rabarberkompotten kan man ju göra så söt som man vill, men jag tycker det är gott med lite syrlighet. Om man vill kan man ju glasera bullarna efter istället. Här kommer receptet:

Skala och dela rabarber, häll på lite vatten och lite socker och låt koka tills det blir mjukt. Försäkra dig om att kompotten inte är för syrlig. Om det inte blir tjockt, red med potatismjöl. Koka upp marsankräm från påse, gör på 1,5 dl mjölk. Låt svalna och blanda ihop rabarber och marsan. Fyll bulldegen med röran.

7 kommentarer:

  1. Låter supergott, kul med något fruktigt i bullarna ;-)

    SvaraRadera
  2. Aldrig hört talas om rabarberbullar förrut, det här receptet måste testas nån gång!

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter med rabarber i. Synd att jag inte har några kvar, glömde frysa in under säsongen.

    SvaraRadera
  4. Vad läckert! En nyhet!
    En annan nyhet är att jag är tillbaks i bloggvärlden efter ett 10 månader långt uppehåll! Kika in och läs om orsaken till uppehållet och spana samtidigt in mitt recept på rödbetslimpa! :-)

    SvaraRadera
  5. Attans att jag inte har lite rabarber i frysen :)

    SvaraRadera
  6. Det låter underbart! Säkert jätte got!

    SvaraRadera