tisdag 14 december 2010

Pepparkakor


I år bakade jag pepparkakor efter egen deg! Det är första gången jag gör en deg och det var lite läskigt med mjölet tyckte jag. Hur mycket skulle degen svälla? Jag höftade lite i alla fall och använde mig av det här receptet från pepparkakskryddpåsen:

ca 250 st

300 g smör eller margarin
1½ dl sirap
4 dl socker
1 påse Pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk Bikarbonat
ca 1,3 l vetemjöl


Koka upp matfett, sirap, socker och pepparkakskryddor. Låt kallna och tillsätt äggen. Blanda bikarbonat med lite vetemjöl och rör ner i smeten. Tillsätt resterande mjöl. Arbeta degen slät. Vila minst 3 timmar. Kavla, stansa och grädda i 175ºC i 8-10 minuter.



Jag tycker att de blev jättegoda och det var inga problem att baka ut dem. Egen deg kommer jag att göra igen! Pepparkakor smakar också mycket bättre när man tar dem ur en sådan här fin burk! Tack kära bakmammakollega!

2 kommentarer:

  1. Härligt med pepparkakor. Jag gjorde egen deg i år också.

    SvaraRadera
  2. vilken snygg burk du lagt pepparkakorna i

    SvaraRadera