fredag 25 februari 2011

Coconut and caramel cookie



Coconut and caramel - hur gott låter inte det?? Det här receptet hittade jag i min favoritbok - mina kakor ser tyvärr inte alls ut som bilden i min bok men de smakade fantastiskt! Här är receptet:

125 gr kylskåpskallt smör
3/4 dl florsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt

ca 150 gr mörk choklad

Kolakräm:
ca 2 1/2 dl kokosflingor
ca 135 gr Werthers mjuka karameller
1-2 msk mjölk

Kör smör och florsocker i en matberedare. Blanda mjöl, maizena, vaniljsocker och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop en smidig deg - överarbeta inte. Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt den ligga i kylskåp i minst 30 minuter. Skär degen i ca 8 mm tjocka skivor, lägg dem på en plåt och grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Låt dem svalna något på plåten och lägg dem sedan på ett galler för att kallna.
Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa undersidan på varje kaka i chokladen. Lägg kakorna upp och ner tills kakorna stelnat. Nu till kolakrämen!



Rosta kokosflingorna gyllenbruna i torr och varm stekpanna. Smält karamellerna med mjölken i mikron. Rör om då och då. Blanda i kokosen och rör ihop. Klicka ut kolan på kakorna och låt den stelna. Ringla resten av chokladen över kakorna.

6 kommentarer:

  1. De lät helt fantastiskt goda!! Tur att det är fredag idag, måste införskaffa godis, haha :D

    SvaraRadera
  2. Det där ser ju helt underbart ut!

    SvaraRadera
  3. Åh, jag kan verkligen förstå att de smakade fantastiskt! De ser så goda ut och den där kolakrämen, mmm :)

    SvaraRadera
  4. Men du, det där såg ju galet gott ut :D

    SvaraRadera
  5. Oj, de ser super smarrig ut!! Från vilken bok är de?

    SvaraRadera