måndag 7 mars 2011

Hallonmousse



Den här jättegoda efterrätten har vi gjort flera gånger och man blir aldrig besviken. Den är enkel att göra och jättegod. Receptet ger myyyyyycket mousse så jag skulle nog säga att det räcker till minst 8 om det är efter middagen, men kanske 6 om man vill ha något lördagsgott. Här kommer receptet:

4 gelantinblad
500 g hallon
2 äggvitor
1 dl socker
3 dl vispgräddde (eller vispbar om man vill göra det lite lättare)

Lägg gelantinbladen i blöt. Koka hälften av hallonen i ca fem minuter till en kompott. Smält i gelantinbladen och låt svalna. Separera äggen. Vispa äggvitorna pösiga och ha i sockret, vispa till hårt skum. Vispa gräddden. Blanda hallonkompotten med lite av grädden Och vänd försiktigt ned resten av grädden. Blanda med äggvitorna. Mosa resten av hallonen grovt (men behåll några för dekoration) och vänd ner i smeten. Häll upp i glas och låt stå kallt i minst två timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar