lördag 12 februari 2011

Bästa hallongrottan



För några dagar sedan kom jag på att det var alldeles för länge sedan jag bakade småkakor! Vad passar bättre till kaffet än några småkakor??! Min favorit är den här hallongrottan som jag den här gången fyllde med tinade hallon och en liten bit vit eller mörk choklad. Försvinnande gott och visst kan man ta två när de är så små? Här är receptet:

200 gr smör
80 gr florsocker
40 gr kallkrämspulver (marsansås typ)
1 gr hjortronsalt
200 gr vetemjöl

hallonsylt eller hallon till fyllning

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjortronsalt och mjöl i en bunke eller matberedare. Dela degen i bitar lagom stora för småbrödsformar. En sats blir ca 20 kakor. Rulla bitarna runda, lägg dem i formarna och platta till lite. Gör en fördjupning i mitten med fingret. Fyll med sylt eller hallon. Ställ formarna på en plåt och grädda i 10-15 minuter.

1 kommentar: