söndag 6 februari 2011

Mer långpannekaka


Långpannekakor är ju inte jätteroligt att baka men, som sagt, det är praktiskt och så här på söndag eftermiddag finns inte alltid massa tid över. Och vill man trots tidsbrist liva upp den kommande arbetsdagen är det perfekt! Den här åker med till jobbet imorgon - en lättfixad kladdkaka med havregryn!

300 gr smör
5 dl strösocker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en stor kastrull och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta sedan ner mjöl, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Kakan ska vara lite "kladdkakeseg". Skär den i rutor när den svalnat lite.

5 kommentarer:

  1. Hej! Jag provade och bakade den där kakan men min blev så tunn och jag tyckte inte jag hade en stårform. Det står ju att det inte ska vara bakpulver i. Hur stor form använde ni när ni bakade?

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, jag har bakat idag och den är faktiskt super gott.

    SvaraRadera