söndag 31 oktober 2010

Say cheese...



Efter att ha frossat i ost under hela gårdagen kommer här vårt andra bidrag till Göteborgs Kexs ost och kextävling.

Taleggio med aprikossmul

Taleggio är den ena bakmammans absoluta favoritost. Jag skulle kunna äta det varje dag om det inte vore för att den är ganska fet. Osten passar bra med fruktiga smaker och den här lilla röran som man kan klicka på osten passar utmärkt tycker jag:

1 1/4 dl finhackade torkade aprikoser
2 msk hackade valnötter
1/2 tsk rivet citronskal
1 krm kanel
lite salt
2 msk honung

Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och hetta upp under omrörning tills aprikoserna mjuknat, honungen smält och allt geggat ihop sig.

Lägg skivor av taleggioost på Små Digestive och klicka på lite av aprikosröran. Ät och njut.




Fler recept och kombinationer av ost och vin hittar du på den jättebra sidan www.ostochkex.se

1 kommentar: