söndag 13 mars 2011

Hallonpannacottapaj

Den här pajen överraskade på 2 sätt. Dels var den godare än jag väntat mig - och det säger en hel del med tanke på mina förväntningar, dels var den så lätt att fixa - vilket jag inte räknat med! Jag ska snart göra den igen!



Här är receptet:

Pajdeg
12 digestivekex
75 gr smält smör

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon
200 gr philadelphiaost

Färska bär till garnering - jag fick inte tag på fina färska bär så jag piffade min paj med vit choklad istället.

Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa hallonen till puré. Rör ner philadelphiaost och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i formen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnat. Servera med färska bär eller gör som jag och garnera med choklad.

3 kommentarer:

  1. God den ser ut! Körde du hallonen genom någon sil också eller mixas kärnorna helt?

    SvaraRadera
  2. Mums... vad gott! Blir nog att göra den till helgen!

    SvaraRadera