måndag 21 december 2009

Skurna franska pepparkakor


Pepparkakor kan man väl aldrig få nog av! Om du inte bakat några hittills så kommer ett litet annorlunda recept. Det jag gillar mest med de här kakorna är att de är så enkla att skära. Inget tryckande med massa formar, vilket i och för sig också kan vara mysigt men jag brukar alltid tröttnattill slut. Här kommer ett recept på skurna franska pepparkakor:

2 dl mandel
200 gr smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl

Hacka mandeln grovt. Rör smör och blanda i socker, sirap, kryddor, bikarbonat, mandel och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela den i 2 delar och forma till 2 rullar, platta till för en rektangulär form. Linda in i folie och lägg rullarna kallt i ett par timmar eller till följande dag. Skär med vass kniv i tunna skivor. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 12 minuter.

4 kommentarer:

  1. Visst är det gott med pepparkakor. Har just njutit av mina glutenfria till en mugg glögg och slagit in julklappar.
    Ha en riktigt God Jul önskar Birgitta

    SvaraRadera
  2. Mmm vet inte hur mycket pepparkakor jag ätit denna jul men nog får jag inte! & skurna vore ju nåt baka & ha hemma nu med :) !

    SvaraRadera
  3. De ser ut att vara precis i min smak! Möjligtvis får jag problem när det är dags att skära dem, vi äger inga vassa knivar... Själv har jag gjort pepparkaksdrömmar, de blev också riktigt mumsiga!
    Ha en underbar julhelg bakmammor!

    SvaraRadera