måndag 4 januari 2010

Muffins


Hur gott är inte muffins? Det går att variera i en oändlighet och är alldeles lagom stora i storlek. Här har jag dammat av ett muffinrecept som jag inte använt på 8-10 år men då var det en favorit. Jag kan lätt säga att det kommer bli en favorit igen!De här muffinsen är supergoda och saftiga. Här är receptet:

100 gr smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i smöret. Fördela i muffinsformar - det blir ungefär 15 stycken. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter.

11 kommentarer:

  1. Ja muffins är verkligen toppengott=)

    SvaraRadera
  2. svar: superdupergott!!

    god fortsättning! :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

    SvaraRadera
  4. Nu gjorde jag muffins fast dubbelt recept,kändes som att smeten blev för tjock spädde ut med lite mjölk.Några blev fluffiga medans några sjönk ihop?.Våra 2 barn gillade muffins med choklad,men jag hade inte tilräckligt med kakao så jag tog några skopor Oboy.Min sambo är lite förvånad att baknings intresset har tagit sådan fart.Men kul och gott är det.

    SvaraRadera
  5. Mattias-kul att du börjat baka! Dubbel smet brukar funka, men ibland kan det bli lite problem. synd att några sjönk ihop- du fårprova igen :-)

    SvaraRadera
  6. Allt gott med muffins, i olika variationer:)
    /s

    SvaraRadera
  7. Chokladmuffin är alltid gott! Kul när man hittar gamla recept som man upptäcker på nytt.

    SvaraRadera
  8. fler recept önskas
    uppdatera oftare
    tack mums

    SvaraRadera
  9. Åh, man blir alltid lika sugen när man klickar in på eran blogg! ;) Det ser så gott ut!

    Glöm inte att vara med i min tävling där du kan vinna formar från kakformen.se! :D
    http://lenisbakblogg.blogspot.com/2010/01/tavling.html

    Kram Lena

    SvaraRadera