onsdag 16 juni 2010

Muffins med crumble


I Leilas bok "a piece of cake" har jag många gånger sneglat på hennes muffins med crumble - ofta när jag äter smulpaj önskar jag nämligen jag kunde få mera smul och mindre paj. Här får jag bara smul och ingen paj utan saftig muffin istället! Jag valde att ha hallon i mina muffins och det blev gott men jag tror de är ännu godare med blåbär. Här är receptet:

100 gr smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
hallon eller andra bär

Crumble
75 gr kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Rör ner bären. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Gör nu crumble - Tärna smöret och nyp ihop med övriga ingredienser. Strö på toppen av muffinsen - först tyckte jag det såg ut att bli galet mycket crumble på varje muffins men när jag smakade tyckte jag snarare det kunde varit ännu mer... Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Det där såg helt underbart ut! Jag måste försöka baka någon dag snart.

    SvaraRadera
  2. Oj så gott det ser ut! Och jag har själv testat dom och dom är ju så otroligt goda!!

    Och nu har månadens andra tävling startat! Denna gång kan du vinna underbara produkter från "Lyckas med Mat". Tävlingen avslutas den 27 juni.

    Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera