tisdag 7 september 2010

Frasiga salladsbröd


De här små bröden var inte bara ruggigt snabba att baka utan de var också tokgoda. Ytan på bröden blir knaprig och när de kalljäses blir det sega härliga innandömet fyllt med bubblor. Vi åt det här brödet till frukost, till salladslunch och till grillmiddag innan det tog slut- alldeles för fort. Här kommer receptet på ca 20 st små bröd:

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 tsk honung
2 msk olivolja
2 tsk salt
3 dl havregryn
1 dl kruskakli
10 dl vetemjöl

Smula och rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, olja och salt. Tillsätt havregryn, kruskakli och så gott som allt vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en lös deg. Låt degen jäsa över natten i kylskåp med plastfilm runt bunken. På morgonen- ta fram degen och låt den bli rumsvarm. Platta ut den på mjölat bakbord och skär ut långsmala bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15- 20 minuter.

7 kommentarer:

  1. Ser himla gott ut, gillar bröd som är lite sega och med knaprig yta

    SvaraRadera
  2. åh vilket gott bröd, och så roligt att ni ville vara med och tävla :)

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Hit kommer jag flera gånger för det verkar finnas en hel del fina recept!

    /Åsa

    SvaraRadera
  4. Hur många grader ska det vara på ugnen? Ska grädda i morgon bitti!! Tack Mia

    SvaraRadera
  5. Jag undrar också hur varm ugnen ska vara? Bra att veta när det blir dags för utbakningen.
    Hälsningar från Ann-Marie

    SvaraRadera