lördag 27 november 2010

Whoopie pies


Efter att Bakerella gjort Whoopie pies för ett tag sedan har jag längtat efter att testa dem. Jag passade på när bebisen skulle visas upp på makens jobb och jag tror alla var glada för det. Vilka sjukt goda kakor!! När vi var i usa tidigare i år åt jag ett helt gäng stora mjuka oreos och jag sörjde djupt att de inte säljs här, men de här smakade precis som dem-hurra! Jag hittade receptet på kakorna på den urgulliga bloggen bakemyday och fyllningen på den lika mysiga bloggen Cupcakesfluffan. Fyllningen är helt underbart god och jag skulle kunna äta hela skålen. Jag rekommenderar alla att prova de här, men gör det när någon hjälper dig äta upp dem- annars gör du det troligtvis själv...


Kakorna:
3,8 dl vetemjöl
1,6 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
60 gram smör
4 msk olja
2,4 dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,4 dl mjölk.

Vispa smör, matolja och farinsocker. Blanda ner ägget och vaniljsockret. Vispa sist ner de torra ingredienser på låg hastighet. Ta en tesked eller en sprits och klicka ut små kakor. Grädda kakorna i ugn 200 grader ca 10 min tills de poppar tillbaka när du trycker på dem.

Fyllning:
226 gram smör
1 1/2 cup florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
1/2 till 1 burk Marshmallow fluff

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till en mjuk frosting.Lägg ihop kakorna två och två med frostingen emellan.



Bilderna blev t.o.m. sämre än vanligt eftersom jag hade tokbråttom och kameran var urladdad och jag fick ta med mobilen. Men det förändrar inte faktumet att kakan är en riktig hit!

7 kommentarer:

  1. Kul att du gillade fyllningen, måste ta och göra lite nya Whoopie Pies, har ju precis köpt en bok om enbart Whoppie Pies, massa goda recept där i :-)

    SvaraRadera
  2. Det är riktigt gott med whoopies. :)

    SvaraRadera
  3. Finns nog risk att dom här hamnar på min julbakningslista, dom verkar himla goda.

    SvaraRadera
  4. Jag har länge tänkt testa woopie pie, de ser så goda ut.

    SvaraRadera
  5. Mjuka oreocookies? Det lät spännande. Jag bodde i USA i min ungdom och har upptäckt vad mycket kakor och godis har utvecklats sedan jag var där... var t.ex. inne på M&M's hemsida och upptäckte en hel massa nya spännande smaker.

    SvaraRadera
  6. Super goda kakor men mjölken fattas i arbetsbeskrivningen i receptet!

    SvaraRadera
  7. Nån som vet om man kan frysa dom med fyllning o allt???

    SvaraRadera