tisdag 28 september 2010

Rice crispies tårta


En av mina fastrar brukar alltid göra den här tårtan och suck så god den är. Den är söt och smaskig och med lite syrliga jordgubbar på och en syrlig citronkräm i blir det bara helt underbart. Jag gjorde den flera gånger i sommar och önskar varje gång att det blir mer kvar till dagen efter. På bilden har jag dekorerat med vita chokladhjärtan och precis före servering lade jag på massvis med härliga jordgubbar. Mmmmm. Här kommer receptet:

Maräng:
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
3 dl Rice crispies

Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt sockret vispa 5 min.vänd ner rice crispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna grädda ca 1 timme. Ta ut långpannan och dela botten i två delar.

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
saften av en citron
1 dl vispgrädde
75 g smör

Blanda alla ingredienser till krämen utom smöret, i en liten kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och klicka i smöret. Rör tills allt har smält, och ställ åt sidan för att svalna lite.

Dekorera med grädde och jordgubbar.

7 kommentarer:

  1. Den här brukar min lillasyster göra och jag kan bara hålla med den är ruggigt god.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar göra den med cocopops och som fylling chokladkräm, grädde och skivad banan. Riktigt gott det med. Fast det blir ju som en helt annan tårta :-)

    SvaraRadera
  3. Har recept på den tårtan men ännu inte testat den, ser så god ut, den får jag allt ta och baka

    SvaraRadera
  4. Den här tårtan brukar min bästa vän göra till mig när jag fyller år. Fast med chokladkräm som fyllning. Helt fantastiskt jättejättegod! :)

    SvaraRadera
  5. Vilka goda tips- chokladcreme och cocopops... Mmmm. Tackar, det måste vi prova!

    SvaraRadera
  6. Vilken kul idé, låter jättegott! Verkar finnas många varianter på den och jag har inte provat en enda. Ännu ;)

    SvaraRadera