lördag 24 oktober 2009

Våfflor


Nu såhär på hösten tycker jag att det passar alldeles utmärkt med våfflor. Våfflor passar i och för sig året runt och när som helst på dagen, men efter en höstig rotfruktssoppa passar de nog allra bäst. Det är ju inga tveksamheter att hemgjorda våfflor är oceaner godare än mixer, men ibland har man varken tid eller ingredienser. Men har du en extra stund då ska du smaka de här supergoda våfflorna. Jag har provat några olika recept men min favorit är detta med bakpulver- det ger höga och fina våfflor. En sats ger ca 8 -10 våfflor vilket kan vara alldeles lagom efter soppa. Här kommer receptet:

100 gr smör
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jömn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet.
Grädda våfflorna i varmt våffeljärn, lägg dem på galler och ät dem så nygräddade som möjligt.

8 kommentarer:

  1. Åh så gott med våfflor! Tänkte precis på det idag ^^

    SvaraRadera
  2. Våfflor var det riktigt längesen jag åt men har börjat bli riktigt sugen sen jag såg de amerikanska varianterna i Desperate Housewives....och nu ser jag dessa klassiska också - måste vara ett tecken :)

    SvaraRadera
  3. Åh,våfflor...
    Får det nog bli någon gång under morgondagen tror jag :-)

    SvaraRadera
  4. Å,å vad gott med våfflor.Mitt våffeljärn har gått sönder, så jag får nog önska mig ett nytt av tomten:)
    /S

    SvaraRadera
  5. Tack snälla:)!

    Hoppas att du får en härlig start på veckan!:)

    SvaraRadera
  6. Våfflor är ju aldrig fel :) Ser jättesmaskigt ut!!

    Ha en bra dag

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  7. Åh vad gott med våfflor! Det äter man alldeles för sällan!:)

    SvaraRadera