Jag tänkte baka chokladmuffins en dag men det visade sig att jag inte hade någon kakao. Jag tog det som ett säkert tecken att jag borde pröva Ben & Jerrys härliga recept på blonde brownies. Jag slängde även i lite hackad vitoch mörk choklad för att piffa upp den smarriga smeten ytterligare. Kakan blev en riktig höjdare- seg och saftig och lika god i flera dagar efter (ja, konstigt nog fanns den kvar några dagar). Nu är det officiellt - Ben & Jerry kan inte bara göra supergod glass, de kan baka också. Hade jag tänkt mig för hade jag slängt ner lite bitar av kakan i god hemgjord chokladglass, men nu har jag ytterligare en anledning att göra den igen. Här kommer receptet:
125 g margarin
65 g strösocker
125 g farinsocker
1 stort ägg
1/2 tsk vanilj extrakt
315 g mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
ev 375 g hackad choklad
Vispa ihop båda sockersorterna och margarinet tills det är vitt och fluffigt. Rör ner ägget, vanilj. mjöl, salt och bikarbonat och rör tills allt är blandat. Ha i choklad om du vill.
Åh gud så gott! Brownies är ett av de allra godaste bakverken mmm!
SvaraRadera& jag håller med de kan verkligen kakor med :) !
Mmm mums, visst brownies är väl det bästa som finns:)
SvaraRaderaoj oj oj wsweet lord vad smarrigt!! Ha en härlig helg!
SvaraRaderaoj vad jag har missat mycket godsaker medan jag varit borta! dessa brownies lät ju helt enkelt super!! och man blir ju minst sagt sugen när man ser den där bilden av smeten! :)
SvaraRaderatack för din fina kommentar! jag faktiskt bestämt mig för att hyra in mig någonstans för att få komma igång på riktigt med beställningar och sedan ta det därifrån. :)
Vad är vaniljextrakt? Håller på och bakar denna nu, testar med vaniljsocker..
SvaraRaderaMmm, får leta lite efter Ben & Jerrys recept, visste inte att de fanns! Ser super gott ut!
SvaraRaderaÅh, det såg gott ut, måste jag testa! Vilken härlig blogg ni har, mycket inspirerande!
SvaraRaderaElin- vaniljextrakt kanske det inte heter riktigt- hm...det finns i alla fall en slags flytande vanilj man kan köpa. Flaskan ser ut som flaskorna för karamellfärg. Den smakar väldigt kolaaktigt. Jag är säker på att vaniljsocker går lika bra :-)
SvaraRaderaOjojoj, vilken goding och vad impad jag blev att kakan fanns i flera dar =).
SvaraRaderaHa en bra helg!
Smaskens! Det här kan ju inte vara annat än gott!
SvaraRaderade verkar vara smaskens, testar jättegärna. hoppas ni har en mysig helg. kramisar
SvaraRaderasvar: Tror inte vaniljsocker fungerade lika bra, för jag fick inte kakan att bli en "smet". Det var med smuldeg, och kakan blev hård. MEN den är fortfarande supergod, bara att den är hård ;)
SvaraRaderaHej, vad kul att ni hittade till mig! Och att jag hittade till er! Nu ska jag surfa runt lite här och bara låta mig inspireras.
SvaraRaderaFortsatt trevlig helg!
hej!
SvaraRaderagrön deli kan verkligen rekommenderas :) alla är värda att testa :)
browniesen ser goda ut :)
ha en fortsatt bra helg!
Åh ni bakar på ni och godare än gott ser det ut som vanligt! Ska ju försöka dra ner på sockret här men huuuur kul är det då?
SvaraRaderaLåter som ett smaskigt recept :o)
SvaraRaderaEssencer finns hos mig i 11 smaker för de som är intresserade.
Kram
Ååh vad gott!
SvaraRaderaLåter hur gott som helst! Måste testa detta!
SvaraRaderaVill bara tacka för en underbar blogg, tycker så många av recepten verkar så goda och det är många som jag har bokmärkt för att testa baka själv nån gång! Bl.a. det här receptet :)
SvaraRaderaNu är jag tillbaka, har precis provat på det här receptet men det verkar som att något är/gick fel? "Smeten" vart nämligen nästan knappt som en smet utan mer som en smuldeg och satt liksom inte alls ihop. Ungefär som Elin tidigare nämnt! Och då hade jag ändå i lite vatten + vaniljsocker istället för vaniljessence men kan inte tänka mig att det var bara det som var "fel", det är nästan som att det fattas någon ingrediens? För smeten såg inte ALLS ut som den på bilden här! Synd för dom verkar så goda ju!! Jag la iallafall till lite hett vatten och då blev den lite mer smetaktig och hade in den i ugnen där den är nu, får se resultatet snart!
SvaraRaderabakoman- vad konstigt. jag dubbelkollar receptet nu och det ska vara 1/2 cup butter- alltså 125 g smör. Ingen annan vätska. Ditt ägg kanske var för litet? Jag har ju själv gjort den utan det problemet du hade. vad trist!! jag hoppas att det blev bättre när du försökte igen- jag måste kanske uppmärksamma i receptet att några haft problem med det. Lycka till igen- kakan är supergod!
SvaraRadera