söndag 4 oktober 2009

Kanelkrevader


Idag på kanelbullens dag måste man ju fira med en god bulle! Kanelbullen är ju en riktig favorit hos de flesta och kanelbullens dag har t.o.m. en egen hemsida . Förutom den klassiska kanelbullen har vi tidigare haft med det här recepet på kanelbullesockerkaka. Det här är en ytterligare variant på kanelbullen och det innehåller lite extra smarrighet. Varför inte testa en ny variant- här kommer receptet på 27 läckra bullar:

50 gr jäst
2 dl mjölk
10 dl vetemjöl
200 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
3 ägg

Kanelfyllning
200 gr smör
2 dl socker
1,5 tsk kanel

Pensling
1 ägg
50 gr flagad mandel

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader. Slå den över jästen och rör tills allt löst sig. Blanda i 4 dl vetemjöl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Rör i det mjuka smöret, socker, ägg och sist resten av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
Rör ihop fyllningen och fördela 2/3 av den i muffinsformar av aluminium.



Tryck upp fyllningen mot kanterna. Dela degen i 27 bitar. Rulla bullar och lägg i formarna. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 minuter.



Tryck ett hål i varje bulle med mjölat finger. Fördela resten av fyllningen i bullarna.


Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel. Grädda i 225 grader, 7-10 minuter.

5 kommentarer:

  1. Sicken läcker variant av klassisk bulle!

    SvaraRadera
  2. mums, en sådan där bulle hade jag inte tackat nej till på kanelbullens dag. :)

    SvaraRadera
  3. Vad kul med en ny kanelbullvariant! Jästen var för min del slut när jag var i butiken.. Kanske blir en bulldag i helgen och då ska jag testa dina bullar!

    SvaraRadera
  4. Smaskens, men blir det inte kladdigt i botten?

    SvaraRadera
  5. detta var något av dom godaste bullar jag någonsin ätit...försvinnade GODA :)

    SvaraRadera