Snoddas, eller kärleksmums som kakan också brukar kallas, är ju en riktig klassiker. Den har hängt med i alla tider och det har man ju verkligen inte svårt att förstå. En kaka som består av en härlig chokladbotten, en kletig glasyr och ett täcke av kokos förtjänar sin plats på tronen. Och nog får man väl säga att snoddasen är kung av långpannekakorna. Här kommer vårt favoritrecept:
150 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 gr smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö över kokos.
150 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 gr smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö över kokos.
Favoriten bland favoriter, passar i de flesta sammanhang! I vårt hem kallas den mockarutor, kärt barn har många namn! :-) Trevlig vecka! MVH Anna
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack för en jätte inspirerande blogg som jag följer dag ut och dag in, med lika underbara recept varje gång!
Jag har själv startat en bakblogg och det skulle vara jätte roligt om du kunde kika in på den och säga vad du tycker! :)
Kram Daniella
http://bakecake.blogg.se
åh, snoddas! det bakas alltid av mamma när det är kalas av alla dess slag!
SvaraRaderaSer så god ut & tänk att jag aldrig bakat en sån nån gång, måste prövas!
SvaraRaderaHaha, jag gjorde dessa också i helgen.
SvaraRaderaDet är få saker som är lika klassiskt goda som Kärleksmums!
SvaraRaderaSnoddas var ett nytt namn för mig, mockrutor är det namn jag känt vid, sen finns ju varianten i ljus form också, den är nästan ännu godare!
SvaraRaderaSnoddas var ju ett mysigt namn på kakan :)
SvaraRaderaDe ser riktigt goda ut...
kärleksmums är verkligen en klassiker, en riktigt god kaka som går hem hos de allra flesta.
SvaraRaderahej låter jättegoda
SvaraRaderamen
undrar fortfarande hur varm ugnen
ska vara till niklas chokladkaka vara?
Anita- ursäkta att jag glömt skriva ut det, måste ha missat din kommentar. Ugnen ska vara 200 grader. Lycka till!
SvaraRaderaKärleksmums är jag verkligen uppväxt med, det är verkligen en klassiker som ingen verkar tröttna på! Glasyren är så fruktansvärt god :) !!
SvaraRaderaEn favorit som alltid funkar :)
SvaraRaderaJag och min familj kallar dom Saras rutor.
En klassiker som alltid funkar. Det ser jättegott ut.
SvaraRaderaGott recept.
SvaraRaderaJo, jag undrar om du skulle vilja göra ett länkbyte med min blogg om bakning: Bakrecept?
Maila mig på jonte__l@hotmail.com om du är intresserad.