måndag 15 februari 2010

Chokladbiskvier i långpanna


Bakmammorna älskar chokladbiskvier. Vi äääääälskar det. När vi växte upp kunde man köpa det i kiosken på gymnasieskolan och när vi var i Tyskland en gång lyckades vi hitta tefatsstora biskvier i ett bageri. Chokladbiskvier i långpanna med möjligheten att göra kakorna hur stora som helst- för att inte tala om att det är otroligt mycket enklare än att göra små- är något som tilltalar oss båda och som vi nyligen provat båda två. Kakorna var kanongoda och mycket lätta att göra. Här kommer receptet på smarrigheterna:

botten:
500 g mandelmassa
3 äggvitor

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)


Kräm:
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
2-3 msk kakao

Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.

Garnering:
175 g mörk blockchoklad
Några droppar matolja

Smält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.

20 kommentarer:

  1. Härligt med nya recept,
    och att slippa att doppa i choklad
    alla små biskvier, ska genast prova!

    SvaraRadera
  2. Det här blev jag sugen på att testa. Smart att baka dem i långpanna!

    Barbro

    SvaraRadera
  3. Ja, biskvier är det godaste jag vet!
    Att göra dem i långpanna låter toppen, men allt i långpanna är bekvämt och går fort att göra.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Nu har jag provat denna kaka... tyckte min blev väldigt tunn, gjorde den i en stor långpanna. Mandelmassebotten kletade också fast och var svår att få bort från pappret. Fick improvisera lite och istället lägga bottnarna dubbelt med smörkrämen i mitten och choklad uppepå. Inte lika fina som era, men de smakar inte dumt!
    /Marielle

    SvaraRadera
  5. Har aldrig tänkt på att de kan göras i långpanna! älskar biskvier men det är så plottrigt att göra. måste testa detta nångång

    SvaraRadera
  6. Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Vilken härlig sida ni har här!!
    Vad glad jag är att jag hittat hit.
    Har länkat till er från min sida och hoppas det är ok.

    Mvh C

    SvaraRadera
  8. Chokladbiskvier är ju annars något man drar sig lite för att baka och det är ju synd för det är ju så vansinnigt gott. Måste testas!

    //Linda

    SvaraRadera
  9. Det här kommer bli ett favvis recept!! Underbart!! Älskar biskvier!!!

    SvaraRadera
  10. Har hittat er sida idag och den är ju underbar. Hit kommer jag tillbaka. Blir så himla baksugen nu. Biskvier är ju dessutom favoriten nummer ett. Ska testa till helgen...

    SvaraRadera
  11. Gott! Det här måste jag prova någon gång.

    Jag sitter och kollar igenom massa bakbloggar. Gillar själv när man får en kommentar av någon "ny" så man hittar till dennes blogg.

    Finns så många inspirerande!

    SvaraRadera
  12. ååå vad gott.Ska ha 3årskalas nästa helg,så i veckan blir det bakning! Det här ska testas =)

    SvaraRadera
  13. forsokte gora napoleonbakelser hemma.. behover nog inte saga att de sag hemska ut..hahahahha, men de smakade gott

    SvaraRadera
  14. Gjorde denna underbara sak imorse, måste säga att jag är officiellt frälst.
    Aldrig mer biskvier på konditorier! Och familjen min håller med till 100%.

    Använde dock lite mindre smör än vad i som stod i receptet, och det gick alldeles utmärkt.

    Tack för ett ljuvligt recept!

    SvaraRadera
  15. hur stor skall plåten vara? 30x40?

    SvaraRadera
  16. Är det en stor eller liten långpanna ni använder? Tacksam för snabbt svar - ska baka dem till veckan tänkte jag :)


    marlenespieceofcake.blogspot.com

    SvaraRadera
  17. Detta recept kan bli lite av en "räddning" inför sonens dopfika. Tackar så hjärtligt!

    SvaraRadera
  18. Hej vad glad att jag hittade er här provade och göra biskvier i dag på långpanna jag gjorde dubbelsats och tycker det blev en helt lagom kaka Med vänlig hälsning //Ulrika

    SvaraRadera
  19. Hej! Blir de bra även om man fryser dem?

    SvaraRadera