måndag 15 februari 2010
Chokladbiskvier i långpanna
Bakmammorna älskar chokladbiskvier. Vi äääääälskar det. När vi växte upp kunde man köpa det i kiosken på gymnasieskolan och när vi var i Tyskland en gång lyckades vi hitta tefatsstora biskvier i ett bageri. Chokladbiskvier i långpanna med möjligheten att göra kakorna hur stora som helst- för att inte tala om att det är otroligt mycket enklare än att göra små- är något som tilltalar oss båda och som vi nyligen provat båda två. Kakorna var kanongoda och mycket lätta att göra. Här kommer receptet på smarrigheterna:
botten:
500 g mandelmassa
3 äggvitor
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
Kräm:
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
2-3 msk kakao
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
Garnering:
175 g mörk blockchoklad
Några droppar matolja
Smält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.
Etiketter:
Småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Härligt med nya recept,
SvaraRaderaoch att slippa att doppa i choklad
alla små biskvier, ska genast prova!
Det här blev jag sugen på att testa. Smart att baka dem i långpanna!
SvaraRaderaBarbro
Ja, biskvier är det godaste jag vet!
SvaraRaderaAtt göra dem i långpanna låter toppen, men allt i långpanna är bekvämt och går fort att göra.
Ha det bra!
Nu har jag provat denna kaka... tyckte min blev väldigt tunn, gjorde den i en stor långpanna. Mandelmassebotten kletade också fast och var svår att få bort från pappret. Fick improvisera lite och istället lägga bottnarna dubbelt med smörkrämen i mitten och choklad uppepå. Inte lika fina som era, men de smakar inte dumt!
SvaraRadera/Marielle
Har aldrig tänkt på att de kan göras i långpanna! älskar biskvier men det är så plottrigt att göra. måste testa detta nångång
SvaraRaderaJust nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)
SvaraRaderaSer ju härligt gott ut! :D
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaVilken härlig sida ni har här!!
Vad glad jag är att jag hittat hit.
Har länkat till er från min sida och hoppas det är ok.
Mvh C
Chokladbiskvier är ju annars något man drar sig lite för att baka och det är ju synd för det är ju så vansinnigt gott. Måste testas!
SvaraRadera//Linda
Det här kommer bli ett favvis recept!! Underbart!! Älskar biskvier!!!
SvaraRaderaHar hittat er sida idag och den är ju underbar. Hit kommer jag tillbaka. Blir så himla baksugen nu. Biskvier är ju dessutom favoriten nummer ett. Ska testa till helgen...
SvaraRaderaGott! Det här måste jag prova någon gång.
SvaraRaderaJag sitter och kollar igenom massa bakbloggar. Gillar själv när man får en kommentar av någon "ny" så man hittar till dennes blogg.
Finns så många inspirerande!
ååå vad gott.Ska ha 3årskalas nästa helg,så i veckan blir det bakning! Det här ska testas =)
SvaraRaderaforsokte gora napoleonbakelser hemma.. behover nog inte saga att de sag hemska ut..hahahahha, men de smakade gott
SvaraRaderaGjorde denna underbara sak imorse, måste säga att jag är officiellt frälst.
SvaraRaderaAldrig mer biskvier på konditorier! Och familjen min håller med till 100%.
Använde dock lite mindre smör än vad i som stod i receptet, och det gick alldeles utmärkt.
Tack för ett ljuvligt recept!
hur stor skall plåten vara? 30x40?
SvaraRaderaÄr det en stor eller liten långpanna ni använder? Tacksam för snabbt svar - ska baka dem till veckan tänkte jag :)
SvaraRaderamarlenespieceofcake.blogspot.com
Detta recept kan bli lite av en "räddning" inför sonens dopfika. Tackar så hjärtligt!
SvaraRaderaHej vad glad att jag hittade er här provade och göra biskvier i dag på långpanna jag gjorde dubbelsats och tycker det blev en helt lagom kaka Med vänlig hälsning //Ulrika
SvaraRaderaHej! Blir de bra även om man fryser dem?
SvaraRadera