torsdag 13 maj 2010

Kalaskaka!



Den här kalasgoda nöt- och chokladpajen är helt i min smak! De två bästa kakingredienserna i en kaka - massa nötter och grovhackad choklad! här kommer receptet:

125 gr smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
100 gr mörk choklad
150 gr hasselnötter

Börja med degen. Fördela smöret i mjölet till en grynig massa, tillsätt socker och vatten. Arbeta hastigt ihop degen. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten med degen. Nagga med gaffel och ställ kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter och låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 200 grader. För att förhindra att pajskalet sjunker ner från kanterna på formen under förgräddningen - fäst en aluminiumremsa runt kanten.

Grovhacka nötter och choklad - stora bitar är bara gott! Vispa samman ägg och socker. Rör ned sirap och vaniljsocker. Vispa till jämn smet. Häll sedan ned choklad- och nöthacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Servera med vispad grädde.

9 kommentarer:

  1. Den ser verkligen jättegod ut!!
    Kramar Karin

    SvaraRadera
  2. Nu vattnas det ordentligt i munnen pa mig, otroligt god:)

    SvaraRadera
  3. Tack för kommentaren:) ja visst är det gott med moussetårta, tyvärr gör jag det för sällan bara!

    receptet under låter ljuvligt, sparas med en gång, tack:)

    Hoppas att helgen har varit bra, kram!

    SvaraRadera
  4. Nötter och Choklad är den bästa kombon ever!!
    Underbart! Måste testas!! :) /Carro

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar blogg, med många härligt mumsiga recept!

    SvaraRadera
  6. Oj så god den såg ut! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  7. Suveränt god kaka. Den blev mycket uppskattad!
    Jag serverade den med en punsch och vaniljgrädde :). Mumsigt!

    SvaraRadera
  8. Åh det måste jag testa. Pajskal, nötter och choklad tillsammans kan ju inte bara gå fel!

    SvaraRadera
  9. Åh vilken god kalaskaka! Den här vill jag absolut testa :) !

    SvaraRadera