torsdag 13 maj 2010
Kalaskaka!
Den här kalasgoda nöt- och chokladpajen är helt i min smak! De två bästa kakingredienserna i en kaka - massa nötter och grovhackad choklad! här kommer receptet:
125 gr smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
100 gr mörk choklad
150 gr hasselnötter
Börja med degen. Fördela smöret i mjölet till en grynig massa, tillsätt socker och vatten. Arbeta hastigt ihop degen. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten med degen. Nagga med gaffel och ställ kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter och låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 200 grader. För att förhindra att pajskalet sjunker ner från kanterna på formen under förgräddningen - fäst en aluminiumremsa runt kanten.
Grovhacka nötter och choklad - stora bitar är bara gott! Vispa samman ägg och socker. Rör ned sirap och vaniljsocker. Vispa till jämn smet. Häll sedan ned choklad- och nöthacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Servera med vispad grädde.
Etiketter:
Paj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den ser verkligen jättegod ut!!
SvaraRaderaKramar Karin
Nu vattnas det ordentligt i munnen pa mig, otroligt god:)
SvaraRaderaTack för kommentaren:) ja visst är det gott med moussetårta, tyvärr gör jag det för sällan bara!
SvaraRaderareceptet under låter ljuvligt, sparas med en gång, tack:)
Hoppas att helgen har varit bra, kram!
Nötter och Choklad är den bästa kombon ever!!
SvaraRaderaUnderbart! Måste testas!! :) /Carro
Vilken underbar blogg, med många härligt mumsiga recept!
SvaraRaderaOj så god den såg ut! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaSuveränt god kaka. Den blev mycket uppskattad!
SvaraRaderaJag serverade den med en punsch och vaniljgrädde :). Mumsigt!
Åh det måste jag testa. Pajskal, nötter och choklad tillsammans kan ju inte bara gå fel!
SvaraRaderaÅh vilken god kalaskaka! Den här vill jag absolut testa :) !
SvaraRadera