Just nu börjar jordgubbssäsongen lida mot slut vilket såklart är synd. Den här desserten kan dock göras med vilka bär som helst, gärna blåbär och hallon blandat. Recepet hittade jag i en amerikansk mattidning och det är en mycket populär efterrätt i vårt hus. Om du vill ha en efterrätt som inte är maffig åt det chokladiga hållet passar den här perfekt. Desserten är syrlig och bärig och du väljer själv hur söt du vill att den ska vara. Här kommer receptet:
För 4 personer:
ca 400 g bär
1 dl limoncellolikör
strösocker efter smak- ca 1 msk brukar vara tillräckligt, men du får smaka dig fram.
Om det behövs, t.ex. om du använder jordgubbar, skär bären i lagom stora bitar. Marinera bären tillsammans med likören och sockret i minst en timme (helst längre) före servering i kylskåp. Häll upp i glas eller skålar och servera! Lätt som en plätt!
För 4 personer:
ca 400 g bär
1 dl limoncellolikör
strösocker efter smak- ca 1 msk brukar vara tillräckligt, men du får smaka dig fram.
Om det behövs, t.ex. om du använder jordgubbar, skär bären i lagom stora bitar. Marinera bären tillsammans med likören och sockret i minst en timme (helst längre) före servering i kylskåp. Häll upp i glas eller skålar och servera! Lätt som en plätt!
Gott! Jag tycker jordgubbssäsongen varat otroligt länge iår. Men de senaste belgiska har inte varit några riktiga höjdare. Men ifal man gör så här med en lag så märks inte det, de får sötma och blir mycket godare!
SvaraRaderaSer gott ut, det jag måste prova innan säsongen är slut.
SvaraRaderai år har jag inte ens hunnit frysa in några, får nog bli belgiska....
/S
Mmm, vad smarrigt det ser ut. Jordgubbar i lag är ju så enkelt att slänga ihop och himla gott.
SvaraRaderaPerfekt efterrätt och dessutom inte så kaloririk. Man måste ju tänka lite på vikten nu efter sommarens goda...
SvaraRaderaTack snälla! =) desserten ser mumsig ut! Önskar er en fin helg! Kram
SvaraRaderaÅhh ilken smarrig och enkel dessert! Detta måste jag testa snarast:)
SvaraRaderaJordgubbar är alltid fräscht och gott :)
SvaraRaderaTack! Vit fisk blir alltid mycket finare om man rullar filéerna till kokningen :)
Somrigt och härligt :)
SvaraRaderaMåste bara tillägga att jag gillar den nya lay outen skarpt. Fräsch och tilltalande.