fredag 28 augusti 2009
Chokladpaj
Så här till helgen så vill i alla fall vi gärna göra något extra gott. Och letar du efter något extra gott så har du hittat det du söker- chokladpaj. Den här supersmarriga chokladpajen känns lyxig och chokladig och passar utmärkt till helgmys. Toppat med säsongens bär blir den också väldigt vacker att se på. Här kommer recepet:
Pajskal:
100 gr smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
100 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär
Hacka ihop smör, socker, mjöl och kakao. Tillsätt äggula och arbeta ihop en deg. Tryck ut i en form och ställ kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader, nagga och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen i vattenbad, låt svalna något. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och toppa med bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, vad gott det där set ut!
SvaraRaderaOooh, vill haaa!
SvaraRaderaTrevlig helg tjejer!
Mmm ja det låter verkligen lyxigt! Ser ut att vara något precis i min smak!:)
SvaraRaderaÅh så gott! Det måste provas en dag. Tack för receptet.
SvaraRaderaTrevlig helg!
www.helenaljunggren.com
Hej!
SvaraRaderaVisst är det härligt med sommar och alla färska bär som man kan använda i baket.
Den här pajen ser jättegod ut
MVH
Ingrid
Ojojoj, vad läckert det där såg ut, sugen jag blev!
SvaraRaderamm det ser gott ut o va snyggt det var med frukten!!! Din ryttarkaka ser riktigt mumsigt ut
SvaraRaderaOj vilken snygg tårta, fina bilder ni tagit, ser väldigt inbjudande ut! Säkert supergod också!
SvaraRaderaoj, vad smarrigt det ser ut...
SvaraRadera