fredag 7 augusti 2009

Rulltårts- tårta


Många fyller år på sommaren och så även i vår släkt. I samband med ett firande fick jag tillfälle att göra en liten stubbe eller som vi brukar kalla den - en rulltårts-tårta.

Jag började med att göra en rulltårtsbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk eller vatten

Visa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Sikta i mjölet blandat med bakpulver genom en sil och vänd med stora drag.

Tillsätt mjölk och vänd runt ett par varv till. Bre ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av pappret försiktigt. Om det inte lossnar kan du pensla med kallt vatten på pappret. Låt kakan svalna något.


Under tiden kakan gräddade gjorde jag några chokladdekorationer. Jag smälte chokladen och med hjälp av en sked gjorde jag lite konstiga figurer på ett bakplåtspapper och lät dem stelna.


Jag fyllde rulltårtan med hallonsylt och lite grädde och rullade sedan ihop dem. Därefter täckte jag den med jordgubbar och chokladdekorationerna.

7 kommentarer:

  1. mums så gott, och så fint det blev att dekorera med chokladfilurerna. :)

    SvaraRadera
  2. ååå vad mumsigt! tack för tipset! trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Vad fin den blev, rulltårta är ju himla bra och snabbt fixat om man snabbt behöver tårta eller bakelse.

    Ang Tennessee såsen så visst är det styrka i den men det finns ju de såser som är betydligt starkare.

    ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Det som är så svårt att göra tunna fina choklad dekorationer, jag har då aldrig lyckats med dom.
    Men eran ser ju jätte god ut:)
    /S

    SvaraRadera
  5. Åhhh vad sugen jag blir på att bak igen nuuu! :) Det är ju för gott med rulltårts-tårta & snabbt går det ju för att vara tårta :)

    SvaraRadera
  6. de är jätte gott att baka egna mazariner, de är verkligen ett måste! 1000 gånger godare!

    SvaraRadera