lördag 12 september 2009
Kondiskaka
Jag har råkat snubbla över recepet på en riktig höjdarkaka. Den här kondiskakan är något av det godaste jag har ätit och tro mig, jag har ätit mycket gott. Den ser rätt avancerad ut på bilderna men den var verkligen inte svår att göra. Jag har redan övertygat min bakmammakollega att pröva den och jag hoppas att även du gör det! Här kommer receptet:
200 gr smör
100 gr sötmandel
25 st mariekex
2,5 dl strösocker
2 ägg
175 gr mörk choklad
Smält smöret och mal mandeln. Mixa kexen till smulor. Häll mandeln och kexet i en bunke. Häll på sockret och det smälta smöret. rör därefter i äggen. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut i mazarinformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt kallna under bakduk. Smält chokladen och ha på kakorna.
Etiketter:
Småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag fullkomligt älskar denna blogg, har precis hittat den och inte provat baka något än, men kommer definitivt göra det. Något som jag saknar är tips på förvaring då jag har svårt för hur jag ska göra med bakverk. Vad som funkar att frysa, vad som helst ska ligga i plåtburk, i skafferi, i kylskåp och så vidare.
SvaraRaderaKram Tess
Det där lät farligt gott! :)
SvaraRaderatess: tack! vi ska absolut tänka på förvaringen framöver! vi tar gärna emot tips om vad ni läsare vill läsa om!
SvaraRaderaÅh, så gott det lät! Blir de lite sega då?
SvaraRaderaJag älskar vit choklad jag med! Jag har också en recept på blondies, har inte testat dem men visst verkar de goda!
SvaraRaderaDet här receptet lät riktigt got, och enkelt, en bra kombination:)
Var tvungen att prova idag, dock med vissa ändringar i receptet. (Mest beroende på ingrediensbrist dock). Hoppas det är ok att jag lagt till receptet i min lilla samling i bloggen.
SvaraRaderaJättegoda var de i alla fall!
När jag ska göra nåt tills jag får främmande nästa gång är det hit jag kommer.. Du har så många lätta recept som även en som är så dålig på att baka klarar av :-)
SvaraRaderaHa det så bra
Mmmmm....såg ju inte alls gott ut!! ;D
SvaraRaderaKondiskaka lät intressant. Att den sedan var lätt att baka gör den bara ännu mer intressant ;)
SvaraRaderaDenna kaka har jag sett tidigare men aldrig testat, borde nog göra det för den ser supergod ut.
SvaraRaderaVerkar hur smarrigt som helst! Men hur ska man mala mandeln om man inte har kvarn? Tror du att man kan försöka mixa den?
SvaraRaderajag önskar så att jag var duktig på att baka kakor. Du gör fantastiskt fina kakor och man blir så innihoppsan sugen :)
SvaraRaderaHoppas att du får en underbar dag!
hej!
SvaraRaderadu jar gjort mkt gott du också den sista tiden ser jag :)
du får ha en fortsatt bra vecka :)
Det där blir det nästa gång jag har fredagsfika, helt klart!
SvaraRaderaoj, vad gott det ser ut. Måste provbakas snarast...
SvaraRaderaHej på Er!
SvaraRaderaJag har ett pris till Er på min blogg!
Ha det bra!
Hej! Tror att jag ska baka den här underbara kakan idag. Tror ni att det funkar med vanliga pappersformar? Eller måste man ha mazarinformar?
SvaraRaderavågar inte titta in till din blogg, blir så sugen!!
SvaraRaderaUsch va gott det såg ut :)
SvaraRaderaLåter underbart gott. 25 st Mariekex...är det ett paket eller behöver man 2? Sparar detta recept, måste absolut prova det.
SvaraRaderaHa en trevlig helg,
Nadja
Mmm ja de lät jättesmarriga dessa kakor. Dem ska jag ta och baka! Extra plus att de är enkla att göra också:)
SvaraRaderaHoppas ni har en fin helg!
Är det så gott, så måste man ju testa :o)
SvaraRadera//Linda
Men herregud va gott det låter då!!! Det ska provas nästa gång det bli kak-bakning! Trevlig helg! Mvh Anna
SvaraRaderaMin mor bakade dessa en gång och jag blev helt såld skulle själv baka dem men då kunde hon inte hitta receptet så sökte jag på nätet och där fanns de mitt framför ögonen jag blev glad och mailade receptet till mor igen vilken lycka
SvaraRaderaDessa kakor var helt fantastiskt underbara, och jag säger som bloggerskan, jag har ätit mycket gott i mina dar. Jag älskar dom och alla som var med på kalaset gör detsamma. Funkar alldeles utmärkt att frysa men ta fram dom i god tid så dom hinner bli rumstempererade vid avnjutning, då smakar dom så mycket mer. REKOMMENDERAS!! //Helena
SvaraRaderaTack för receptet, tänkte prova göra dem idag faktiskt! Ser fram emot det efter alla lovord :)
SvaraRaderaDom måste jag göra till helgen,ser jättegoda ut...mums...
SvaraRadera