måndag 19 oktober 2009

Snickerskaka


Hur läckert är det inte med kakor som är godis och vice versa. Snickers är en av de grejer som funkar alldeles utmärkt som båda. Frågan är om inte den här kakan- som kan användas som godis- är bättre än det köpta godiset. Smarrigt är det i alla fall, men kanske bäst i små bitar. Här kommer receptet:

1 l rice crispies
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl sirap
200 gr ljus choklad

Blanda rice crispies, kokos och vaniljsocker i en bunke. Värm jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull - det får inte koka! Blanda ner det varma i bunken. Bred ut massan på bakplåtspapper och ha på smält choklad. Kyl kakan och skär den därefter i bitar.

15 kommentarer:

  1. Tycker definitivt att det är godare än det köpta. Såhimlagott! :)

    SvaraRadera
  2. Vilken fin och mysig blogg du har! Jag blir såå inspirerad, för att inte tala om hungrig! Hit återvänder jag gärna! Jag bloggar också en hel del om mat (samt olika nya matprodukter vi testar)då det är min passion i livet, men även inredning och livsstil i övrigt, med en liten touch av glamour! Livet är ju till för att njutas!
    kram /Erica

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för kommentaren!:)

    Snickers är ju ljuvligt, livsfarligt att ha hemma:)

    SvaraRadera
  4. Det är ju så förbaskat gott med snickerskakor. Måste nog göra dem snart igen.

    SvaraRadera
  5. Snickerskakor är ju så himla goda, har så svårt att sluta äta dom om jag börjat.

    SvaraRadera
  6. Jag har gjort en variant på denna, utan rice och kokos med med vanliga flingor istället. Den är iaf urgod, säker på att denna också är det =)

    SvaraRadera
  7. Åååh de här gó bitarna har jag ätit på kalas men aldrig gjort själv, tack för att ni delar med er av receptet nu måste jag prova =)

    SvaraRadera
  8. Mmm vad gott! Jag ÄLSKAR snickerskaka!!

    SvaraRadera
  9. Vilken härligt inspirerande blogg!!! Har kollat igenom hela och hittade en hel del läckerheter som jag skulle vilja prova... ;)

    SvaraRadera
  10. Mamma gör alltid snickerskaka till jul, som julgodis. Vi syskon bråkar fortfarande om vem som får sista biten... :-) Hoppas ni har en skön helg!

    SvaraRadera
  11. Hemma snickers som jag kallar det är så gott! Bland det godaste som jag har smakat! :)

    Ja det var vanlig smält vit choklad mellan marängerna. Först testade jag med att doppa båda marängerna i chokladen sen "limma" ihop dem men det blev för mycket choklad och det blev inte så fint. Istället doppade jag bara en marängsbotten och "limmade" fast med en annan och det blev mycket bättre!

    Kram Emma.

    SvaraRadera
  12. Oj vad dom ser goda ut, har precis upptäckt att jordnöttsmör är väldigt gott :)

    SvaraRadera
  13. Åh, såna där är verkligen farligt goda!

    SvaraRadera
  14. Definitivt mina favoritkakor! Supergoda :)

    SvaraRadera