torsdag 19 november 2009

Biscotti


Biscottis och egentligen alla sorters skorpor är perfekt att ha hemma. De passar utmärkt till en kopp kaffe och man kan variera vad man har i dem. De här har mandel och krossade kakaobönor i sig och är supersmarriga. Här kommer recepetet på 50-100 st beroende på hur stora du vill ha dem:

150 g mandel
75 g rumsvarms margarin
3 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron
ca 1 dl krossade kakaobönor

Rosta mandeln lätt och låt svalna. Vispa margarin och socker poröst och rör sedan ner äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör till sist ned mandeln, citronskalet och de krossade kakaobönorna. Forma smeten till två limpor och grädda dem på nedersta falsen i 200 grader varm ugn ca 30 minuter. Ta sedan ut limporna och skär upp dem i den storlek du vill ha dem.
Sänk värmen i ugnen till 80-100 grader och grädda biscottin ytterligare ca 40 minuter.


5 kommentarer:

  1. Vilken superhärlig blogg ni har !! Ha en trevlig fredag !!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla:) Ja de är riktigt goda!

    De ser himla goda ut, hoppas att du får en härlig helg!

    SvaraRadera
  3. Mumsigt!! :D
    Ja, soppställen är ju fantastiska! Jag älskar nya idéer! Passa på att gå förbi när du är i Sthlm! Deras skaldjurssoppa är fantastisk!

    Ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
  4. Mmm, biscotti doppade i en kopp kaffe, mmmsäger jag bara.

    SvaraRadera
  5. jag älskar biscotti! hade nästan ett litet beroende där ett tag, gick till ett café vid jobbet som sålde världens godaste biscotti och köpte en riktigt stor bit till mellanmål varje dag. :)

    SvaraRadera