Kakor med havregryn brukar bli saftiga och goda alternativ lite sega och knapriga. Den här kakan är både och. Sirapen gör havregrynen härligt sega samtidigt som allt smör gör havregrynen mjuka. Lägg till lite nougat på toppen så har du en härlig kaka som passar i de flesta sammanhang. Här kommer receptet:
9 dl havregryn
2 dl strösocker
2 msk mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
300 gr smält smör
0,5 dl sirap
2 dl strösocker
2 msk mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
300 gr smält smör
0,5 dl sirap
nougat efter tycke- men minst 250 gr rekommenderas. För mig brukar det gå åt ca 350 gram innan jag blir nöjd.
Blanda det torra, tillsätt smör och sirap. Tryck ut i långpanna. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader. Låt kakan sätta sig någon minut efter du tagit ut den och fördela sedan nougatbitar på den varma kaka och bre ut när den smält.
Blanda det torra, tillsätt smör och sirap. Tryck ut i långpanna. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader. Låt kakan sätta sig någon minut efter du tagit ut den och fördela sedan nougatbitar på den varma kaka och bre ut när den smält.
Mmm, havregryn tycker jag man kan ha i det mesta, det är så himla gott! Godast är det i pannkakor, när det fått svälla en stund, men då ska det vara fiberhavregryn, riktigt mumsigt!
SvaraRaderaÅh detta lät inte helt fel, det är så gott med med nougat men detta ser farligt gott ut hehhe....
SvaraRaderaåh sådana där har jag inte ätit på sååå länge! de är ju jättegoda! :)
SvaraRaderaOj, vad mycket goda recept ni har på er blogg. Jag kommer att prova massor av recept!! Kul att ni hittade min blogg!
SvaraRaderaPinglans Mat
Dessa är jättegoda! Min man speciellt är riktigt förtjust i de!
SvaraRaderaSv: Tack. Men det gick inte så bra. Tur att man har stålmannekappan att luta sig med/emot när det kärvar. :)
SvaraRaderaGod kaka! Det saftas rejält i munnen. Min stora passion och elände är just kaffebröd. *suck*
Ha en härlig Måndag! :)
Mvh Lena
Mums de här kakorna brukade min mamma baka då jag var liten, de måste jag göra nån dag med :)!
SvaraRaderaJo prova absolut att baka min browniekladdkaka med dubbeldaim, verkligen underbart god! Farligt god skulle man kunna säga :D
Men har bakat en annan underbart god chokladkaka idag med ;)
ja visst är dom söta :) Riktiga ullbollar. Vilken trevlig blogg ni har , den ska jag lägga till . ha en go kväll
SvaraRaderaKram Lena
Det där lät ju inte helt fel.. Mumsigt värre!
SvaraRadera