tisdag 12 maj 2009

Knäckig äpplekaka

Det här är ett recept som vi båda har använt oss av flera gånger. Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i. Havregrynen gör att kakan blir saftig och knäckig på samma gång. Tillsammans med lite syrliga äpplen är den här kakan en riktig fullträff!


Knäckig äppelkaka
2 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen




Visa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i havregryn – låt svälla en stund. Skala och skiva äpplen, marinera i kanel och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smörblandning. Häll i långpanna och tryck i äpplen. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter i 200 grader.




15 kommentarer:

  1. så gott! jag älskar äpple och kanel i alla olika former! :)

    SvaraRadera
  2. Det är så himla praktiskt med sån här äppelkaka, jag brukar göra i långpanna med men så steker jag äpplen med socker och kanel innan jag lägger i dem, riktigt gott!

    SvaraRadera
  3. Det är så himla praktiskt och gott med sån här äppelkaka, jag brukar också baka i långpanna. Bra att ha med sig och gott att fika med saft i solen!

    SvaraRadera
  4. Åååh så gott det ser ut, hittade hit av en slump och kommer garanterat tillbaka så mycket gott det fanns här :)

    Ha en trevlig kväll!

    Kram Bella

    SvaraRadera
  5. Danielle- det låte rjättegott att steka äplena först- mmm!

    Bella- tack! kul att du gillade våra kakor!

    SvaraRadera
  6. Mmm, vilka goda recept! Jag lägger till i mina favoriter, bums! :)

    SvaraRadera
  7. Jag instämmer med fruktsallad - den här bloggen hamnar bland mina favoriter! Inspirerande.

    SvaraRadera
  8. fruktsallad och caroline- tack, vad gulliga ni är!

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Oj vad god den knäckiga kakan verkar!!!

    Var i full färd med att spara receptet när jag skymtade nåt i förra inläggetg och i inlägget innan det..himmel vad mcyket gott, det är lika bra att jag bokmärker denna sidan så jag hittar tillbaks :)

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  10. Äpplen i långpanna är aldrig fel! Det räcker ju till så många och så är det så lätt!!! Tack för länken till popsen.

    SvaraRadera
  11. Ingen orsak- det kommer komma fler pops experiment framöver- bl.a. med ballerina. Tydligen ett mer lyckat test än smultronen :-)

    SvaraRadera
  12. åhhh va gott det ser ut mumssss...ha det bra

    SvaraRadera
  13. Den här var en succe! Har bakat den 2 dagar i rad! Tackar.

    SvaraRadera
  14. Blev sååå gott!! ^^
    Jag bestämde mig för att göra som Danielle sa och stekte äpplena med kanel och socker (Lyckades faktiskt att INTE bränna dem!) Sedan bytte jag ut hälften av sockret mot farin för att få en lite mer 'knäckig' smak. Och havren gjorde självklart sitt också! :)
    Nya hitten för mig! ...Även om detta inlägg verkar vara lite mer än två år gammalt. ;9
    Tack för allt!

    SvaraRadera